• home
 • video
 • pas verschenen

  Joos over Totti: "Het is min of meer voorbij, maar hij weet het nog niet"

  Francesco Totti (rechtsonder) kwijnt weg in de tribunes van Roma.

  Is het einde nabij voor Francesco Totti (39) bij Roma? In Extra Time gaat Jan Mulder in discussie met Filip Joos. "Totti is een regionale grootheid", stelt Mulder.

  "Totti is de paus"

  Vorig weekend moest Francesco Totti tegen Palermo (5-0) lijdzaam toekijken vanuit de tribunes na een dispuut met coach Spalletti. "Voor zo iemand is dat heel pijnlijk", merkt Wesley Sonck op in Extra Time.

  "Na die wedstrijd tegen Palermo liep hij zelfs een Spaans meisje voorbij in de interviewzone", weet Roma-kenner Filip Joos. ""Waarom moet je mij nog hebben", sprak Totti."

  "Zijn contract loopt af en eigenlijk wil hij er nog twee jaar bij. Het gaat over macht en vergankelijkheid. Het is min of meer voorbij, maar hij weet het nog niet."

  "Totti is de paus in Rome, meer dan die ander Francesco. Over tien jaar verkopen ze nog altijd truitjes met het nummer 10 van Totti. Hij krijgt nu een bureau en hij wordt bestuurslid bij Roma, maar daar is hij bang voor. Totti kan niet schrijven."

  "Totti is een regionale grootheid"

  Jan Mulder heeft zijn bedenkingen bij Francesco Totti. "Was hij werkelijk zo'n grote speler?", vraagt hij zich af. "Nou, ik vond het een krabbelaar. Hij heeft Roma toch nooit naar de Europese top gevoetbald?"

  "Totti is een regionale grootheid. Jij stelt de zaken vals voor, Filip. Totti zit niet in de categorie Cruijff/Van Basten. Hij zit twee niveaus lager."

  De fans van Roma aanbidden Totti