• home
 • video
 • pas verschenen

  Jan Mulder over de aanwinsten van Anderlecht: "Kalm, kalm"

  Jan Mulder (r) haalt een stelling van Johan Cruijff boven.

  In ons voetbalprogramma Extra Time hadden Filip Joos, Jan Mulder, Wesley Sonck en Franky Van der Elst het gisteravond onder meer over Anderlecht, Eden Hazard, Oud-Heverlee Leuven, Yves Vanderhaeghe en Mbark Boussoufa. Heeft u de uitzending gemist? Bekijk hieronder de beste fragmenten.

  "Büttner is helemaal mesjogge"

  "Ik las lyrische stukken over die nieuwe aankopen van Anderlecht, over Büttner en Djuricic. Kalm, kalm", waarschuwt oud-spits Jan Mulder. "Bij die jongens is het een dag vliegen, een paar wedstrijden niet en dan weer een dag vliegen."

  "Büttner is helemaal mesjogge. Die ziet zichzelf in de krant en geeft dan zulke passes. Djuricic is echt het bewijs van de stelling van Cruijff: voetballers die heel veel lopen, spelen slecht."

  "Nog even wachten met Hazard"

  "De FA Cup kalft af", vindt Filip Joos. "City komt op de proppen met een B-elftal, dat vind ik erg. Volgens mij heeft het ook te maken met het je-m'en-foutisme van Pellegrini, die weet dat hij vervangen wordt door Guardiola."

  Eden Hazard speelde een degelijke wedstrijd tegen City (5-1). Joos: "Ik zou nog even wachten om te zeggen dat hij helemaal terug is. Hij liep wel weer. Hij was sterker dan in de Champions League tegen Paris Saint-Germain."

  "Pijnlijk voor OHL"

  "De degradatiestrijd wordt erg spannend", weet oud-international Franky Van der Elst. "Die nederlaag in Moeskroen was pijnlijk voor Oud-Heverlee Leuven, dat eigenlijk wel goed voetbal speelt."

  "Meestal heeft een degradant te weinig goed voetbal gebracht", vult Filip Joos aan, "maar dat is niet het geval bij OHL."

  "Chapeau voor Vanderhaeghe"

  KV Oostende duwde leider AA Gent kopje-onder (5-2). "Chapeau voor Vanderhaeghe", stelt Filip Joos over de keuze van de coach om sterkhouder Rozehnal op de bank te zetten. "Vanderhaeghe heeft buikgevoel en durft."

  "Dat beslist Boussoufa zelf"

  Mbark Boussoufa ging mee onderuit met AA Gent. "Hij speelde net als de rest matig", vindt Filip Joos. "Over zijn positie zal nog gepraat worden in Gent."

  "Dat beslist Boussoufa zelf", antwoordt Jan Mulder. "Dat zal Hein (Vanhaezebrouck, red.) niet toelaten", vult Wesley Sonck aan.

  De keek op de week van Filip Joos

  Met déjà vu's, de sirtaki en de strafste Griekse voetballer ooit:

  De volledige Extra Time, mét fragmenten uit binnen en buitenland

  Sonck: "Lukaku, Benteke en Origi"

  Net voor de uitzending hadden we al een gesprek met Wesley Sonck. Welke spitsen zou de oud-international meenemen naar het EK in Frankrijk? En waarom?