• home
 • video
 • pas verschenen

  Bernie Ecclestone: "Ik zou geen geld geven om een race bij te wonen"

  Bernie Ecclestone wil naar eigen zeggen het beste voor de sport.

  F1-baas Bernie Ecclestone heeft zijn ongezouten mening gegeven over de sport die hij leidt: "Ik wil het beste voor de Formule 1, maar de situatie was nooit slechter dan nu. Ik zou zelf niet betalen om een race bij te wonen."

  In een interview met The Daily Mail hekelde F1-baas Bernie Ecclestone de huidige situatie in zijn sport. "Wat is het nut als je weet dat Lewis Hamilton waarschijnlijk vanaf poleposition start, de race wellicht ook wint en de andere Mercedes ook op het podium eindigt?"

  Kan Ecclestone zelf geen veranderingen doorvoeren? "Het probleem is dat Ferrari en Mercedes motoren leveren aan acht van de elf teams, die dan ook hun leveranciers zullen volgen. Hierdoor kunnen de twee fabrikanten samen hun veto uitspreken."

  Hoe zou de flamboyante Brit de sport dan willen veranderen? "Ik zou niets veranderen aan de kwalificaties. De snelste man blijft de snelste, maar hij zou bijvoorbeeld wel pas vanaf de tiende plaats kunnen starten. Het zou de race in elk geval spannender maken."

  "Ik wil gewoon het beste voor de sport en op dit moment is de Formule 1 er heel slecht aan toe. Als het zo blijft, zou ik echt geen geld willen geven om met mijn familie een race bij te wonen. Nooit van mijn leven", besluit Ecclestone.