• home
 • video
 • pas verschenen

  Wenger: "Ik hoop op een complex bij Messi, die Cech nog nooit geklopt heeft"

  Cech incasseerde nog geen enkele treffer van Messi.

  Arsenal-Barcelona is een van de krakers in de achtste finales van de Champions League. Arsenal-coach Arsène Wenger liet zich op zijn perspraatje verleiden tot een beetje psychologische oorlogsvoering, maar sprak vooral zijn respect uit voor de Barça-voorhoede.

  "Of we kunnen doorstoten naar de kwartfinales? Barcelona is zeer duidelijk favoriet. Geen enkele ploeg is perfect, maar Barça benadert de perfectie", verklaarde Arsène Wenger daags voor de topper tegen Barcelona in de Champions League.

  "We zullen zeer goed geconcentreerd moeten zijn. En we moeten het juiste evenwicht vinden tussen lef tonen en verdedigen als een blok. Maar het is toch moeilijker om een bekermatch tegen Hull voor te bereiden dan een Europese wedstrijd tegen Barcelona."

  De Arsenal-coach stak zijn bewondering voor het aanvallende trio van Barcelona niet onder stoelen of banken, met speciale aandacht voor Luis Suarez.

  "Ik denk dat Suarez "echte kameraadschap" in die ploeg gebracht heeft", legt Wenger uit. "Dat heeft hij ook bij Liverpool en bij de Uruguayaanse nationale ploeg gedaan. Suarez is iemand die zo'n groepsgeest in de ploeg kan brengen."

  En Lionel Messi, die kreeg een klein prikje van de Franse Arsenal-trainer. "Messi heeft nog nooit kunnen scoren tegen Petr Cech. Hopelijk geeft dat onze doelman veel vertrouwen. Ik hoop dat Messi een klein complex zal hebben en dat de geschiedenis in ons voordeel zal spelen", besloot Wenger.