• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Aert en Merlier: "Willen ooit Parijs-Roubaix rijden"

  Rijden Merlier en Van Aert binnenkort zij aan zij in Parijs-Roubaix?

  Wout van Aert en Tim Merlier kunnen bij Crelan-Vastgoedservice terugkijken op een succesvol seizoen, maar ze blikken ook al vooruit naar het nieuwe seizoen. "Het is een droom om ooit Parijs-Roubaix te rijden", klinkt het bij de ploegmaats.

  Wout van Aert beleefde een droomseizoen en ook Tim Merlier heeft grote stappen gezet. Na een vermoeiend veldritseizoen is het duo van Crelan-Vastgoedservice toe aan een aantal weken vakantie, maar ze blikken toch al vooruit naar de komende jaren.

  De trainer van Van Aert zei onlangs dat zijn poulain Parijs-Roubaix moet aankunnen. "Ik denk dat het een koers is die elke veldrijder aanspreekt. Het is een van de weinige wegwedstrijden waar veel techniek voor nodig is, zeker als het regent", klinkt het bij Van Aert.

  "Roubaix wil ik toch eens rijden, ook al is het maar om eens te hebben meegereden. Ik heb nog heel veel jaren voor de boeg en voorlopig staat het nog niet op de planning, maar je weet nooit wat er nog kan gebeuren. Ik voel me in de eerste plaats veldrijder en dat blijft mijn hoofddoel", besluit Van Aert.

  Ook zijn ploegmaat Tim Merlier wordt warm van de kasseiklassieker. "Het is een droom om die koersen ooit te rijden. De Omloop Het Nieuwsblad, Kuurne-Brussel-Kuurne, de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix, maar ik denk niet dat dat voor de komende drie jaar zal zijn."

  "Vorige week heeft de ploegleiding mij nog gebeld om Kuurne te rijden, maar daar heb ik toch voor gepast. Ik ben er echt niet meer klaar voor. Als ze het me een maand eerder hadden gevraagd, had ik me kunnen voorbereiden. Nu heb ik al drie weken geen duurtraining meer gedaan en was het geen optie meer. Maar het is en blijft een droom."

  Het volledige interview met Peeters, Merlier en Van Aert