• home
 • video
 • pas verschenen

  Sonck: "Origi is de meest complete, Depoitre onderaan de lijst"

  Wie moet Marc Wilmots meenemen naar het EK?

  Wesley Sonck was maandag te gast in Extra Time. Sporza had met de analist een Facebook-gesprek over de spitsen van de Rode Duivels.

  Wesley Sonck over...

  • ... Romelu Lukaku: "Ik vraag me vaak af waarom het niet draait bij de nationale ploeg. Als je hem kunt gebruiken met zijn kwaliteiten - snelheid, kracht en met het gezicht naar doel - dan is hij bijna niet te stoppen. Maar met de rug naar doel heeft hij toch meer problemen. Ik zet wel mijn petje af voor al die doelpunten. Of hij onze nummer 1 is? Dat hangt af van tegen wie en hoe je speelt. Maar met zijn vertrouwen moet je in principe voor hem kiezen."
  • ... Christian Benteke: "De spitsen van Liverpool worden veel te weinig in het spel betrokken. Benteke is snel en balvast, maar je moet hem ook vertrouwen geven. De manier waarop Liverpool speelt bevalt me gewoon niet."
  • ... Divock Origi: "Hij is eigenlijk de meest complete spits, maar hij is niet de man van de zestien en de doelpunten."
  • ... Michy Batshuayi: "Hij doet het niet onaardig bij Marseille, maar tijdens Marseille-PSG raakte hij heel weinig ballen en had hij heel weinig kansen."
  • ... Laurent Depoitre: "Eerlijk, qua kwaliteiten komt hij niet aan de anderen. Van deze kanshebbers staat hij onderaan. Hij heeft veel kwaliteiten, maar hij heeft ook veel gebreken."

  Het integrale gesprek met Wesley Sonck:

  Wat Wesley Sonck nog te vertellen had over onder meer de titelstrijd en het degradatiegevecht in de Jupiler Pro League en de Europese kansen van AA Gent en Anderlecht, ontdek je in onderstaande video.