• home
 • video
 • pas verschenen

  Romario geeft eigenzinnig lijstje van de beste vijf voetballers aller tijden

  Romário is duidelijk een grote fan van zichzelf.

  Als Romario zegt wie de beste vijf voetballers aller tijden zijn, spitsen wij onze oren. In zijn eigenzinnig lijstje staan onder meer een Ronaldo en een kleine, Zuid-Amerikaanse wereldtopper.

  De Braziliaanse website Esporte Ponte Final vroeg Romario wie voor hem de beste vijf voetballers ooit zijn. Uiteraard staan daar mooie namen tussen, maar één keuze is toch ietwat verrassend.

  Pele zet hij erbij omdat hij de meeste wereldbekers heeft gewonnen en Diego Maradona omdat niemand ooit zo'n verfijnde techniek had als de Argentijn. Ook Zinédine Zidane is een van de vijf gelukkigen. Romario zegt over de Fransman dat hij kon scoren, kon passen, een goede techniek had én intelligent was.

  Het voorlaatste postje wordt ingenomen door Ronaldo. Niet Cristiano, maar zijn gezette en Braziliaanse tegenhanger. Volgens Romario omdat hij belangrijke goals maakte voor alle teams waar hij voor speelde.

  De vijfde en laatste plaats gaat naar een kleine speler die geen grote atleet is, maar toch de absolute top heeft bereikt. Romario plaatst niet Lionel Messi, maar wel zichzelf bij de vijf beste spelers.

  Het filmpje waarin Romário zijn beste vijf noemt