• home
 • video
 • pas verschenen

  OHL-voorzitter: "Oorlog is nog niet gestreden"

  Houtput: "Veldslag verloren, oorlog nog niet."

  Twee dagen na de nederlaag in de "cruciale veldslag" bij Moeskroen, verliest OH Leuven-voorzitter Jimmy Houtput de moed niet. "Ik slaap niet goed meer, maar weet dat we niet kansloos zijn."

  OH Leuven staat sinds zaterdag laatste en heeft nog matchen tegen KV Oostende (thuis), AA Gent (uit) en Club Brugge (thuis) voor de boeg. De redding lijkt ver weg voor OHL.

  "We hadden niet gerekend op een nederlaag bij Moeskroen. Het was een mokerslag voor bestuur, spelers, staf en fans", zegt Houtput bij Sporza.

  "We waren teneergeslagen, maar nu moeten we dat plaats laten maken voor realisme. We hebben een cruciale veldslag verloren, maar de oorlog is nog niet gestreden."

  "We staan uiteindelijk maar een punt achter de 14e en 15e en er zijn nog drie matchen. Als we komend weekend KV Oostende kloppen, staan we ook zeker niet meer laatste. We weten wel dat we een moeilijke kalender hebben, maar we mogen de moed niet verliezen."

  "We moeten nu als team en club de mentale veerkracht tonen om vol voor die driepunter(s) te gaan en de redding nog te verwezenlijken. Daar is nog genoeg geloof in."

  "Gaven het telkens op een of andere manier weg"

  Jimmy Houtput kan nog steeds niet geloven hoe OHL punten verkwistte. "Het is jammer dat we laatste staan, want op basis van het geleverde spel verdienen we dat niet."

  "Als je onze matchen analyseert, waren we in staat om goeie resultaten te boeken, maar gaven we het op de een of andere manier toch telkens weg in de slotfase. Denk maar aan onze recente matchen  tegen Waasland-Beveren en Zulte Waregem en tegen Lokeren hadden we zoveel kansen."

  "We hebben een oproep gedaan naar de fans om de ploeg te blijven steunen. We hebben nog twee thuismatchen en daarin kunnen we misschien toch iets meer realiseren. We kunnen voor een kolkend stadion zorgen."

  "Deze competitie toonde aan dat iedereen van iedereen kan winnen. Sinds de eerste klasse met 16 is, gebeurde het nog nooit dat de laatste meer dan 22 punten had. "

  "De competitie zit dit jaar dus anders in elkaar. En dat geeft ons dan weer vertrouwen dat we ook tegen grote ploegen niet kansloos zijn."

  "Geen financiële problemen als we zakken"

  En als het doemscenario voor OHL zich toch voltrekt en het zakt? "Degraderen naar 1B is een ander gegeven dan naar de huidige tweede klasse. Het is moeilijk om in te schatten wat 1B precies zal inhouden, maar we zullen niet in financiële problemen komen", zegt Jimmy Houtput.

  "Als we zakken, zullen we meteen weer kunnen meestrijden om te promoveren. Ook bij contracten gingen we niet over een nacht ijs en zijn we beschermd bij een degradatie. En de nieuwe tribune, die kadert in een langetermijnvisie en is een motivator."