• home
 • video
 • pas verschenen

  Gilbert: "Sanremo, Ronde en Roubaix? Ik wil en kan ze nog alle 3 winnen"

  Gilbert etaleerde zijn vorm al in de voorbereidingskoersen.

  Start Philippe Gilbert dit seizoen in de Ronde van Vlaanderen of niet? "Iedereen weet dat ik nooit een grote fan ben geweest van de Vlaamse koersen", vertelt Gilbert. "En momenteel klim ik goed, wat veel veelbelovend is voor de Ardennen."

  Tien jaar na zijn eerste zege in de Omloop (foto) probeert Philippe Gilbert zaterdag voor de derde keer de Belgische openingsklassieker te winnen (hij won ook al in 2008).

  "Het zou leuk zijn als ik in de Omloop Het Nieuwsblad kan meespelen voor de zege", zegt Gilbert. "Het is dé koers van het seizoensbegin, er is altijd veel media-aandacht en een massa publiek. Daarom is dit voor BMC een heel belangrijke koers."

  Maar de vraag die op ieders lippen gebrand staat: Start Gilbert op 3 april ook in de Ronde van Vlaanderen? "Die wedstrijd is nog heel ver weg."

  "Ik ben nooit een grote fan geweest van de Vlaamse koersen. Momenteel klim ik ook goed, wat veelbelovend is met het oog op de Ardennen."

  "Of ik de Ronde nu dit jaar rijd, in 2017, 2018, 2019 of 2020... Ik zal er sowieso een keer starten met ambitie."

  "Ik heb al veel klassiekers gewonnen. Alleen Sanremo, Vlaanderen en Roubaix ontbreken nog. Ik wil mijn lijstje vervolledigen. Dat wordt heel moeilijk, maar het is zeker mogelijk."

  Piva: "Greg en Phil hebben er geen problemen mee om samen te rijden"

  BMC-ploegleider Valerio Piva zag op trainingskamp en de voorbereidskoersen een sterke Gilbert aan het werk. "Gilbert is op dit moment beter dan vorig jaar", zegt Piva.

  "Net als Greg wil Phil altijd winnen, het zijn alle twee vechters. Of Gilbert de Ronde rijdt? Greg en Phil hebben er alvast geen problemen mee om samen te rijden. In de komende weken zullen we het bespreken binnen de ploeg."

  Omloop 2006: Gilbert wint zijn eerste klassieker

  Omloop 2008: Beresterke Gilbert voert straf nummertje op

  Ronde 2010: Gilbert eindigt op het podium in Vlaanderens Mooiste