• home
 • video
 • pas verschenen

  De Gendt: "Hoopvol voor Parijs-Nice"

  Vorig jaar won De Gendt de bolletjestrui in Parijs-Nice.

  Na de aanrijding in Spanje gaat het snel weer de goede kant op met Thomas De Gendt. "Morgen kruip ik weer op de fiets voor een training", vertelt De Gendt. "Alle symptomen van de hersenschudding zijn weg."

  Thomas De Gendt (Lotto-Soudal) recupereert snel van het incident op stage, waar hij met ploegmaat Gert Dockx aangereden werd door een auto.

  "Ik heb enkel nog wat pijn aan mijn (gebroken) ringvinger en rug", zegt De Gendt aan Sporza. "Vandaag ben ik op controle geweest bij de ploegarts en alle symptomen van de hersenschudding zijn weg."

  "Vanaf morgen mag ik weer op mijn fiets kruipen voor een lichte training. Woensdag zal ik me wagen aan een langere training. Als ik die twee testen goed doorsta, zal ik normaal gezien starten in Parijs-Nice (6 maart, red)."

  "Ik ben alvast hoopvol. Als ik de Tour vorig jaar kon uitrijden met een gebroken rib, dan lukt rondrijden met een gebarsten vinger me ook. Maar de ploegarts heeft het laatste woord."

  De Gendt: "Had evengoed in België kunnen gebeuren"

  "Het was een geluk bij een ongeluk dat het incident op het einde van de stage plaatsvond", relativeert De Gendt. "Want de conditie is niet aangetast. En ik had na de stage toch een korte rustpauze gepland."

  "Dat Degenkolb ook in Calpe onderuitgereden werd, is puur toeval. Spanje is niet extra onveilig voor wielrenners. Het had evengoed in België kunnen gebeuren."