• home
 • video
 • pas verschenen

  Anthony Davis vestigt fenomenaal record: 59 punten en 20 rebounds

  Anthony Davis legt aan voor een van zijn 59 punten van de avond.

  Anthony Davis heeft zondagnacht de wedstrijd van zijn leven gespeeld. Hij schonk de New Orleans Pelicans de overwinning met maar liefst 59 punten en 20 rebounds. Davis is nog maar de derde speler in 33 jaar die minstens 50 punten en 20 rebounds lukte in de NBA.

  De Detroit Pistons hadden al vier wedstrijden op rij verloren en wilden daar tegen de Pelicans verandering in brengen, maar dat was buiten Anthony Davis gerekend.

  De 22-jarige forward/center van de Pelicans was in het eerste kwart goed voor acht punten. Niet slecht, maar de Amerikaan was blijkbaar nog niet helemaal warmgedraaid.

  Davis schonk zijn team de overwinning met niet minder dan 59 punten - een persoonlijk, club- en seizoensrecord - en 20 rebounds. Hij is nog maar de derde speler sinds 1983 die dat lukt. Zijn voorgangers zijn Chris Webber en ene Shaquille O'Neal.

  Anthony Davis kon zijn eigen prestatie bijna niet geloven. "Ik wist dat ik goed bezig was, maar dit is toch al te gek. Mijn teamgenoten bleven mij maar ballen toespelen en die gingen er een na een in. Het voelde buitengewoon aan vanavond."

  • Chris Webber speelde in het seizoen 2000-2001 de wedstrijd van zijn leven. Tegen de Indiana Pacers haalde hij 26 rebounds en 51 punten. Toch wisten de Sacramento Kings die wedstrijd nog te verliezen met 93-91.
  • Shaquille O'Neal deed het nog beter. De imposante center maakte in 2000 maar liefst 61 punten voor de Lakers in de stadsderby tegen de LA Clippers. Alsof ook dat niet genoeg was, plukte hij ook nog 23 rebounds uit de lucht.

  De fenomenale wedstrijd van Davis