• home
 • video
 • pas verschenen

  WK driebanden: België strandt in halve finales, Nederland pakt titel

  Frédéric Caudron en Eddy Merckx wonnen het WK de voorbije vier jaar.

  België heeft geen vijfde wereldtitel op een rij in het driebanden voor landenteams veroverd. Frédéric Caudron en Eddy Merckx verloren de halve finale van Turkije. Caudron en Merckx waren de voorbije vier jaren de wereldkampioenen in Viersen in Duitsland.

  In de kwartfinale had België A België B (met Jozef Philipoom en Eddy Leppens) verslagen. In de halve finale was het Turkije van Semih Sayginer en Lüfti Cenet duidelijk te sterk. Sayginer klopte Merckx met 40-19 in elf beurten, Lüfti haalde het met 40-30 tegen Caudron in 16 beurten.

  Nederland ontdeed zich in de andere halve finale van Oostenrijk. In de finale waren Dick Jaspers en Jean Van Erp ook oppermachtig tegen de Turken: 2-0.