• home
 • video
 • pas verschenen

  Vichot wint twee keer in de Tour du Haut-Var

  Vichot (archieffoto) slaat een dubbelslag.

  Arthur Vichot (FDJ) heeft de slotrit gewonnen in de Tour du Haut-Var. De 27-jarige Fransman is ook de eindwinnaar aangezien Tom-Jelte Slagter achterstand opliep.

  Na een nerveus wedstrijdbegin met tal van aanvalpspogingen slaagde een trio erin om te ontsnappen uit het peloton: Romain Hardy, Ben Gastauer en Antoine Duchesne. Hun voorsprong liep in een zware etappe met diverse beklimmingen op tot 5'30".

  Op de laatste klim van de dag werd het trio gegrepen. Het sein voor de Spanjaard Jesus Herrada om zijn kans te gaan, maar zijn poging strandde snel. Wel spatte daardoor het peloton in stukken en verzeilde ook leider Tom-Jelte Slagter in een tweede groepje.

  Vooraan glipten Amaël Moinard en Chris Anker Sorenson weg uit het peloton, maar het duo zag zijn vlucht eindigen op 6 kilometer van de finish. Met Gorka Izagirre probeerde een andere Spanjaard het peloton te verschalken, maar ook hij zou gegrepen worden in de slotkilometer.

  Een sprint met een kleine groep besliste over de zege. Daarin toonde Vichot zich de snelste en kroonde hij zich meteen tot eindwinnaar, voor Jesus Herrada en Diego Ulissi. Hij volgt op de erelijst Ben Gastauer op.

  Tour du Haut-Var (Fra-2.1)

  Uitslag rit 2

  01. Arthur Vichot (Fra) - 207 km in 5u15'11"
  02. Jesus Herrada (Spa) - zelfde tijd
  03. Alexis Vuillermoz (Fra)
  04. Petr Vakoc (Tsj)
  05. Diego Ulissi (Ita)

  24. Pieter Serry - 12"
  35. Kevyn Ista - 47"
  36. Loïc Vliegen - zelfde tijd
  38. Maxime Vantomme 
  43. Nikolas Maes

  Eindstand

  01. Arthur Vichot (Fra) - in 9u08'14"
  02. Jesus Herrada (Spa) - zelfde tijd
  03. Diego Ulissi (Ita)
  04. Julien Simon (Fra)
  05. Petr Vakoc (Tsj)

  22. Pieter Serry - op 18"
  28. Loïc Vliegen - 56"
  36. Nikolas Maes - 1'07"
  38. Kevyn Ista - 1'21"
  63. Stef Van Zummeren - 3'34"