• home
 • video
 • pas verschenen

  Turner Gentges behaalt zilver op paard met bogen

  Maxime Gentges had genoeg aan 14.700 punten voor zilver.

  Turner Maxime Gentges heeft de eerste WB-medaille uit zijn carrière behaald. De 21-jarige Belgische turner eindigde op de WB-manche in Bakoe (Azerbeidzjan) als tweede in de finale van het paard met bogen, goed voor de zilveren medaille.

  Maxime Gentges presteerde het hele weekend sterk in Bakoe, de hoofdstad van Azerbeidzjan. Hij kwalificeerde zich zowel op het paard met bogen, de rekstok als de brug met gelijke leggers voor de finale.

  In de finale van het paard met bogen was het raak. Met een score van 14.700 moest Gentges enkel de Japanner Tomomasa Hasegawa voor zich dulden. Het zilver is de eerste WB-medaille voor Gentges in zijn carrière.

  In de andere toestelfinales haalde Gentges het podium niet. Hij viel er net naast (4e) aan de rekstok en moest vrede nemen met de achtste plaats aan de brug met de gelijke leggers.