• home
 • video
 • pas verschenen

  Roma-trainer Spalletti zet Francesco Totti uit de A-kern

  De situatie van Totti escaleert.

  Het dispuut tussen Francesco Totti en Luciano Spalletti is een absoluut dieptepunt aan het bereiken. De trainer straft het clubicoon voor enkele kritische uitlatingen. Daardoor oogt de toekomst van Totti in Rome onzekerder dan ooit.

  Diverse Italiaanse sportkranten schrijven op hun website dat Totti vanochtend bij Spalletti geroepen is en daar te horen gekregen heeft dat hij de groep moest verlaten. Totti mag de ultieme voorbereiding op de match tegen Palermo van vanavond dus niet meemaken.

  De 39-jarige Totti betaalt de rekening voor een interview met de RAI waarin hij zaterdag klaagde over zijn geringe speelkansen bij Roma.

  "Ik voel me nog voetballer en wil spelen. Mijn blessure is verleden tijd, ik voel me goed. Als ik niet speel, is dat alleen maar omdat de trainer dat zo beslist", zei Totti, die al zijn hele leven de Romeinse kleuren verdedigt en hét gezicht van de club is.

  "In juni loopt mijn contract af. We zullen zien wat er gebeurt, maar dit kan niet blijven duren. Ik voel me slecht, mijn entourage voelt zich slecht."

  Over zijn relatie met Spalletti vertelde Totti dat die zich beperkt tot "goeiemorgen en goeienavond". "Ik respecteer hem als trainer en als mens. Maar ik zou liever hebben dat hij mij de dingen in het gezicht zegt. Nu moet ik het in de kranten lezen", haalde de spits uit.

  Totti kent geen andere club dan Roma

  Francesco Totti debuteerde in 1993 als 16-jarige in het eerste elftal van Roma. Geen enkele voetballer speelde meer wedstrijden of scoorde meer voor de Romeinse topclub.