• home
 • video
 • pas verschenen

  Motorcrosser Ken De Dycker breekt dijbeen op training

  Ken De Dycker werkte hard op training.

  Ken De Dycker (31) heeft in de aanloop naar het nieuwe motorcrossseizoen een zware blessure opgelopen. Hij brak zijn rechterdijbeen bij een val. "Jammer, ik zat op het goeie spoor", zegt de motorcrosser.

  De Dycker viel gisteren op training in Frankrijk. Naast een dijbeenbreuk hield hij ook "een groot gat" in zijn elleboog over aan de val. Zijn team 24MX Lucas Oil Honda meldt dat hij ondertussen al succesvol onder het mes ging.

  "Jammer genoeg maken blessures deel uit van het racen. Ondertussen werd al een pin in mijn dijbeen geplaatst, dus voel ik me weer helemaal nieuw."

  De Dycker blijft optimistisch, maar zal uiteraard wel een hele tijd moeten revalideren en de eerste WK-manches missen. "We zaten nochtans net op het goeie spoor,  ik werkte hard deze winter met coach Joël Roelants."

  "Maar ik ben er zeker van dat ik sterker zal terugkeren. Ik kan al niet meer wachten om iedereen te laten zien waarom ik zo hard gewerkt heb."

  De seizoensaanloop verloopt dramatisch voor de Belgische toppers, want ook Desalle raakte al serieus geblesseerd. Die brak de ellepijp in zijn linkerarm.

  Bericht op Facebook: