• home
 • video
 • pas verschenen

  Ferrera na "kleine catastrofe": "We verliezen met gevoel van déjà vu"

  Zo ongelukkig Emilio Ferrera (r), zo gelukkig was Glen De Boeck (l).

  Moeskroen heeft gisteren de degradatietopper tegen OH Leuven gewonnen en zo de rode lantaarn doorgegeven aan OHL. "Wij hadden weer meer verdiend, zoals de laatste weken al vaker het geval was", reageerde een aangeslagen OHL-coach Emilio Ferrera na de match. "Maar hoop doet leven." Zijn Moeskroen-collega Glen De Boeck vond de zege verdiend: "Op basis van de tweede helft".

  Ferrera analyseerde de match op de persconferentie in Moeskroen: "Voor ons is dit een kleine catastrofe. We verliezen, maar alweer met een gevoel van déjà vu. We hebben de laatste weken al vaak minder punten gekregen dan we hadden kunnen pakken."

  "De omstandigheden zaten niet altijd mee. Ik denk dan aan de matchen op Zulte Waregem en op Waasland-Beveren en vorige week thuis tegen Lokeren. We werden niet beloond naar wat we getoond hebben."

  "En vandaag was weer zo'n klap. Maar deze komt nog harder aan, want we worden laatste. Eerlijk gezegd, hadden we dit niet voelen aankomen. Want tot de 82e minuut speelden we de match die we moesten spelen."

  "We kwamen op het goeie moment voor en controleerden de eerste helft. In de tweede helft is het logisch dat de tegenstander probeert terug te komen. Maar ik had niet het gevoel dat we in groot gevaar waren."

  "De tweede helft was voor Moeskroen, maar zonder dat dat grote kansen opleverde. Terwijl wij er nog een grote hadden langs Trossard, maar jammer genoeg konden we daar niet van profiteren."

  OHL heeft nog een loodzwaar programma: thuis tegen Oostende, uit bij Gent en thuis tegen Club Brugge. Ferrera werpt de handdoek niet: "We hebben nog drie wedstrijden, waarvan twee thuis. Hoop doet leven en die hoop is in thuismatchen nog groter."

  De Boeck: "Een verdiende overwinning"

  Zo ongelukkig Ferrera zich voelde, zo goed voelde De Boeck zich: "Dit was een zege van de mentaliteit. Ik denk ook dat de omstandigheden een erg grote rol hebben gespeeld, zoals de wind en de tegenwind."

  "Onze eerste helft was niet goed. Ik vroeg mijn spelers om bij tegenwind niet te veel op te bouwen van achteruit. Want dat is niet makkelijk."

  "In de eerste helft slaagden we daar niet in, omdat Leuven ons tegen ons doel kon houden. We hadden één heel moeilijk kwartier, waarin we de goal slikken."

  "Daarna kwamen we beter in de match zonder grote kansen. Voor mij is OHL een team van veel kwaliteiten en het had inderdaad de voorbije weken meer punten verdiend."

  "De 0-1 bij de rust was correct. Maar toen waren er nog 45 minuten om mét meewind te spelen. Dat liet ons toe om veel druk te ontwikkelen. In het begin zonder veel kansen, maar met de inbreng op het middenveld van Mohamed en Dingomé kregen we meer voetbal en drang naar voren. Die twee hebben het verschil gemaakt. Zij brachten wat we nodig hadden. Als je de tweede helft bekijkt, vind ik het een verdiende zege."

  Moeskroen rukt van de 16e naar de 14e plaats op. Volgende week speelt het bij nummer 15 Westerlo, daarna volgt Anderlecht thuis en op de slotdag bezoekt het Zulte Waregem.

  Monteyne: "Kunnen ook punten pakken tegen topploegen."

  Pieter-Jan Monteyne, de ervaren verdediger van OHL, zat ook in zak en as: "Dit komt keihard aan. Het is heel moeilijk om dit te verteren. Tot minuut 80 was het nog het ideale scenario. Toen viel de bal slecht voor ons en begonnen we wat te panikeren. Het is heel spijtig."

  "Het is nu aan ons om deze nederlaag te verwerken en de rug te rechten. Er zijn nog drie wedstrijden. Ik denk dat wij ook punten kunnen pakken tegen topploegen. We moeten er blijven in geloven."