• home
 • video
 • pas verschenen

  De Gendt heeft barst in ringvinger, lichte hersenschudding en diverse kneuzingen

  De Gendt zette deze foto op Instagram na de botsing in Spanje.

  Thomas De Gendt en Gert Dockx zijn na hun ongeluk in Spanje uitgebreid onderzocht in het ziekenhuis. De Gendt heeft heel wat averij opgelopen, het is lang niet zeker dat hij kan deelnemen aan Parijs-Nice. Dockx is er minder erg aan toe.

  Lotto-Soudal-renners De Gendt en Dockx werden vrijdag door een auto gegrepen toen ze in Calpe (Spanje) aan het trainen waren.

  Dockx is er van de twee het minst erg aan toe. Hij heeft een zware kneuzing opgelopen aan zijn rechterbeen. "De komende dagen zal blijken wanneer Gert de training kan hervatten en of hij inzetbaar is voor het Belgische openingsweekend eind volgende week", zegt ploegdokter Servaas Bingé.

  De Gendt sukkelt met een barst in zijn ringvinger, een lichte hersenschudding en verschillende kneuzingen. "Vooral met de hersenschudding moeten we omzichtig omspringen", zegt Bingé.

  "We evalueren de toestand dag per dag. De symptomen moeten volledig geweken zijn om opnieuw te kunnen trainen. Op basis daarvan zullen we beslissen of Thomas kan deelnemen aan Parijs-Nice (start op 6 maart, red)."

  Hoe is het met Wallays, Greipel en Sieberg?

  Nog een aantal andere renners van Lotto-Soudal deelde de afgelopen dagen in de klappen. Zo viel Jelle Wallays tijdens de eerste dag in de Algarve. Hij heeft een spierscheurtje opgelopen rond zijn heup. Wallays moet het enkele dagen rustig aan doen.

  André Greipel kwam op zijn beurt gisteren vrij hard ten val, met schaafwonden aan de rechterkant van zijn lichaam en een gekneusde rib links tot gevolg. Uit voorzorg rijdt hij vandaag de lastige slotrit in de Algarve niet meer mee.

  Marcel Sieberg tot slot moest de Ronde van de Algarve overslaan en zal ook niet aan de start staan van het openingsweekend. Hij liep een chronische luchtwegeninfectie op en moest de fiets een week langs de kant laten. "Om het vervolg van het voorjaar en het seizoen niet in het gedrang te brengen, zal Marcel de trainingsarbeid geleidelijk opdrijven voor hij in competitie komt", besluit de ploegdokter.