• home
 • video
 • pas verschenen

  Berlusconi: "Balotelli heeft te lang in de zon gelegen"

  Berlusconi is niet aan zijn proefstuk toe.

  Silvio Berlusconi heeft weer controverse veroorzaakt met een uitspraak over Mario Balotelli. De voorzitter van Milan bakte het bruin toen hij over de aanvaller zei: "Hij is een Italiaan, ook al heeft hij te lang in de zon gelegen."

  Het moest een feestelijke dag worden voor Silvio Berlusconi. De ex-premier van Italië vierde 30 jaar voorzitterschap van AC Milan. Maar zijn uitspraak over Balotelli is niet goed te praten.

  "We hebben veel talent in de ploeg met Menez en Balotelli, een Italiaan ook al heeft hij te lang in de zon gelegen", zei Berlusconi die wel lovend was over de kwaliteiten van de aanvaller.

  "Mario heeft exceptionele fysieke kwaliteiten. Hij heeft veel techniek en op training schiet hij bijna een gat in het net. Maar soms vraag ik me af of hij wel wil winnen." Berlusconi maakte al eens een uitschuiver in 2008 toen hij de Amerikaanse president Barack Obama een "mooie, getalenteerde en gebruinde jongeman" noemde.