• home
 • video
 • pas verschenen

  Thiam scherpt Belgisch indoorrecord verspringen aan

  Thiam landde acht centimeter verder dan bij haar vorige record.

  Op het BK atletiek heeft Nafi Thiam voor een knallende afsluiter gezorgd met een nieuw Belgisch record. Berings veroverde haar negende nationale indoortitel op de 60 meter horden.

  De 21-jarige Nafi Thiam was een van de hoofdattracties in Gent, waar de nationale indoortitels verdeeld werden.

  Dat de meerkampster op dreef was, bewees ze drie weken geleden toen ze het verspringrecord van Hellebaut verbeterde.

  Op het BK atletiek sprong ze nog eens stukje verder. Bij haar vierde poging liet Thiam zich in de zandbak neerploffen na 6,51 meter. Acht centimeter verder dan bij haar vorige record.

  Philip Milanov - die andere Belgische ster in de kampnummers - zette het kogelstoten naar zijn hand. Met 17,29 meter bleef hij 31 centimeter onder zijn persoonlijk record.

  Berings viert feest na lange revalidatie

  Voor Eline Berings (29) was het nog maar haar tweede wedstrijd, nadat ze tien maanden buiten strijd was geweest met een kruisbandblessure.

  Met een tijd van 8"19 liep Berings één honderdste seconde sneller dan vorige week (op de IFAM-meeting). Goed voor haar negende Belgische titel op de 60 meter horden.

  "Ik ben zeker nog niet in topvorm", reageerde Berings, die nu al een punt zet achter haar korte indoorseizoen. "Nu begin ik me volledig te focussen op het zomerseizoen. Het doel is om me zo snel mogelijk te plaatsen voor het EK in Amsterdam en de Olympische Spelen in Rio."

  Tweets: