• home
 • video
 • pas verschenen

  Meeusen pakt vijfde zege in Lebbeke, Nys geeft op

  Tom Meeusen (archief) won dit seizoen vijf keer.

  Tom Meeusen heeft de kleicross aan zijn bescheiden zegelijst toegevoegd. De Telenet-Fidea-renner was in Lebbeke sneller dan Michael Vanthourenhout en Diether Sweeck. Sven Nys moest opgeven.

  De voorlaatste cross van het seizoen was er een voor modderduivels. Normaal spek voor de bek van de afscheidnemende Sven Nys, maar de Kannibaal uit Baal kwam ging meteen na de start overkop en dook als laatste het veld in.

  Tom Meeusen en Michael Vanthourenhout waren wel goed weg. Het duo trok fel van leer in de blubber in Lebbeke en had na twee rondes al een mooie bonus op achtervolgers Sweeck, Van Aert, Iserbyt en Merlier.

  In de achtergrond was Nys ondertussen opgerukt naar de tiende plaats, maar alweer sloeg het noodlot toe. Hij maakte op een zware modderstrook een tweede koprol en gaf er de brui aan.

  Met nog vijf rondes voor de boeg liet Tom Meeusen zijn metgezel achter. Hij begon aan een lange solo op weg naar zijn vijfde overwinning van het seizoen. Vanthourenhout was ook al snel zeker van het tweede schavotje en Sweeck reed comfortabel op de derde stek.

  Het publiek kon zich enkel nog vergapen aan de strijd om de vierde plaats. Wereldkampioen Van Aert, die in de beginfase ook ten val kwam, leek die positie te zullen veroveren. Maar Kevin Pauwels profiteerde van een foutje van Van Aert om daar een stokje voor te steken.

  Pechvogel Nys: "Had zat er niet in vandaag"

  Sven Nys rijdt morgen in Oostmalle zijn laatste officiële veldrit uit zijn carrière. De generale repetitie in Lebbeke was alvast geen succes. "Bij de start blokkeerde mijn wiel, waardoor ik tegen de vlakte ging en ik een hele bende renners over me heen kreeg."

  "Ik was de allerlaatste die het veld introk. Toch schoot ik beetje per beetje op en kwam ik terug tot de tiende positie. Maar dan ging het weer mis."

  "Ik sloeg opnieuw over de kop en kende problemen met mijn versnellingsapparaat, waardoor ik moest lopen tot aan de materiaalpost."

  "Ik zat dan al op vier minuten van de leider en wist meteen dat er vandaag niet veel zou inzitten. Bovendien had ik deze week ook koorts en kreeg ik af te rekenen met een verkoudheid."

  Uitslag:

  01. Tom Meeusen in 1u03'47"
  02. Michael Vanthourenhout op 34"
  03. Diether Sweeck - 56"
  04. Kevin Pauwels - 1'03"
  05. Wout van Aert - 1'44"
  06. Tim Merlier - 1'52"
  07. Joeri Adams - 2'04"
  08. Gianni Vermeersch - 2'39"
  09. Sven Vanthourenhout - 2'44"
  10. Rob Peeters - 3'44"
   

  Tweets over de cross: