• home
 • video
 • pas verschenen

  Kittel vloert de tegenstand een tweede keer in de Algarve

  Kittel won ook al de eerste rit.

  Marcel Kittel (Etixx-Quick Step) heeft na de eerste nu ook de vierde etappe gewonnen in de Ronde van de Algarve. Wippert was tweede, Debusschere derde. Voor Kittel is het al de vierde spurtzege van het jaar. Kittels ploegmaat Tony Martin blijft leider.

  De grootste hindernis onderweg naar Tavira lag in de eerste helft van de etappe. Daarna ging het vooral in dalende lijn, met hier en daar nog een flinke heuvel. Het inspireerde Savitskii, Planet en Stachowiak tot een dag in het offensief. Zij kregen later het gezelschap van Almeida en het viertal reed een maximale voorsprong van 4'45" bij elkaar.

  In de achtervolging nam Lotto-Soudal het initiatief, maar de ploeg zag kopman Greipel even verder kennismaken met het asfalt. De Duitse sprinter kon wel verder, maar zijn ploeg liet Movistar en Tinkoff het heft in handen nemen in de jacht op de koplopers.

  Planet en Stachowiak hielden het langst stand, maar ook zij moesten zich op tien kilometer van de streep gewonnen geven. Zo kon het peloton zich opmaken voor een massasprint.

  Etixx-Quick Step trok de sprint aan voor Marcel Kittel, die nog maar eens demonstreerde dat hij helemaal terug is na zijn mislukt seizoen vorig jaar. De Duitser mocht een tweede keer juichen in de Algarve. Wouter Wippert en Jens Debusschere moesten genoegen nemen met de dichtste ereplaatsen. Met Jonas Van Genechten (4e) en Jasper Stuyven (10e) eindigden er nog twee Belgen in de top tien.

  In het algemene klassement verandert er niets. Tony Martin blijft leider, hij begint morgen aan de slotrit met drie seconden voorsprong op Geraint Thomas.

  Uitslag van rit vier:

  1. Marcel Kittel (Dui) - 194 km in 4u46'35"
  2. Wouter Wippert (Ned) - op 1"
  3. Jens Debusschere (Bel) - allen zelfde tijd
  4. Jonas Van Genechten (Bel)
  5. José Joaquin Rojas (Spa)
  6. Andrea Pasqualon (Ita)
  7. Phil Bauhaus (Dui)
  8. Dylan Groenewegen (Ned)
  9. Samuel Caldeira (Por) - 2"
  10. Jasper Stuyven (Bel) - 3"

  Stand na rit vier:

  1. Tony Martin (Dui) - 14u08'57"
  2. Geraint Thomas (GBr) - op 3"
  3. Ion Izagirre (Spa) - 20"
  4. Tony Gallopin (Fra) - 41"
  5. Thibaut Pinot (Fra) - 47"
  6. Primoz Roglic (Slo) - 52"
  7. Tiago Machado (Por) - 59"
  8. Ilnoer Zakarin (Rus) - 1'04"
  9. Jarlinson Pantano (Col) - 1'05"
  10. Alberto Contador (Spa) - 1'07"

  Bekijk hier de sprint: