• home
 • video
 • pas verschenen

  Bottieau pakt voor tweede jaar op rij goud in GP Düsseldorf

  Bottieau (archief) was ook vorig jaar de beste in Duitsland.

  Joachim Bottieau (IJF-24) heeft goud gewonnen op de GP in Düsseldorf in de categorie tot 81 kilogram. Hij versloeg de Duitser Sven Maresch (IJF-15) in de finale. Dankzij de overwinning is de judoka nu ook zeker van zijn ticket voor Rio.

  Net als in 2015 was Bottieau bijzonder goed op dreef in Duitsland. Zijn eerste drie kampen won onze landgenoot met ippon. Hij stoomde door tot de finale.

  Daarin liet hij de kans niet liggen om de GP voor een tweede keer te winnen. Een waza-ari in de laatste minuut leverde hem de overwinning op.

  Dubbele vreugde bij Bottieau want hij pakt dankzij deze overwinning zo goed als zeker genoeg punten om naar de Olympische Spelen in Rio te gaan.

  "Vorig jaar won ik hier in mijn typisch verdedigende en tactische stijl, nu won ik drie wedstrijden met ippon en twee met waza-ari. Ik kom hier graag in Düsseldorf. Het is dicht bij huis, zodat de hele familie er kan zijn. bovendien is mijn vriendin een Duitse. Dat motiveert ook."

  Bottieau lijkt na een moeizaam jaar weer naar zijn beste vorm toe te groeien. "2015 was vooral mentaal een moeilijk jaar. Ik denk dat de tegenstand mij wat te goed begon te kennen. Daarom moest ik mijn kampstijl veranderen, maar dat gaat niet van de ene dag op de andere."