• home
 • video
 • pas verschenen

  Boasson Hagen verslaat Van Avermaet opnieuw in Oman

  Boasson Hagen klopt Van Avermaet in de sprint.

  Edvald Boasson Hagen heeft de vijfde etappe gewonnen in de Ronde van Oman. De Noor van Dimension Data verwees Greg Van Avermaet naar de tweede plaats. Vincenzo Nibali blijft leider in het klassement.

  In de vijfde etappe kregen de renners een voornamelijk vlak parcours voor de wielen geschoven tussen Yiti en hoofdstad Muscat. Onderweg moest de Bousher Al Amerat, een pittige klim, vier keer bedwongen worden. Wie met klassementsambities naar Oman was afgereisd, kon vandaag misschien nog iets proberen.

  Pieter Weening, Jacques Janse Van Rensburg en Hugo Houle (foto) wachtten daar niet op en trokken in de aanval. Het trio kreeg een maximale voorsprong van zes minuten. Slecht nieuws was er onderweg voor Stijn Steels. Hij kwam ten val, kneusde zijn rechterhand en gaf op. Ook Jef Van Meirhaeghe gaf ziek op.

  Het peloton liet zich niet verrassen door de kopgroep en greep de drie netjes bij de lurven in de finale. In de sprint toonde Boasson Hagen nog maar eens dat hij in uitstekende vorm verkeert. Hij nam de maat van Greg Van Avermaet en Marco Canola.

  In het algemene klassement verandert er niets. Romain Bardet gooide wel een bommetje op de laatste klim van de dag, maar Nibali pareerde gezwind en staat morgen met de rode leiderstrui aan de start in de slotrit.

  Uitslag rit vijf:

  1. Edvald Boasson Hagen (Noo) - 119 km in 3u05'32"
  2. Greg Van Avermaet (Bel) - allen zelfde tijd
  3. Marco Canola (Ita)
  4. Simone Ponzi (Ita)
  5. Gianluca Brambilla (Ita)
  6. Gerald Ciolek (Dui)
  7. Sven Erik Byström (Noo)
  8. Adam Phelan (Aus)
  9. Marco Marcato (Ita)
  10. Nathan Haas (Aus)

  Algemeen klassement na rit vijf:

  1. Vincenzo Nibali (Ita) - 19u24'07"
  2. Romain Bardet (Fra) - op 15"
  3. Jakob Fuglsang (Den) - 24"
  4. Tom Dumoulin (Ned) - 40"
  5. Rui Costa (Por) - 54"
  6. Edvald Boasson Hagen (Noo) - 1'06"
  7. Brebdan Canty (Aus) - 1'31"
  8. Domenico Pozzovivo (Ita) - 1'38"
  9. Merhawi Kudus (Eri) - 1'41"
  10. Gianluca Brambilla (Ita) - 1'59"