• home
 • video
 • pas verschenen

  Veranda's Willems vervangt Giant-Alpecin in Omloop Het Nieuwsblad

  "Publiciteit pakken is de boodschap"

  Het afhaken van Giant-Alpecin voor de Omloop Het Nieuwsblad is goed nieuws gebleken voor Veranda's Willems. De Belgische continentale ploeg kreeg vandaag te horen dat ze als vervanger van de Duitse ploeg mag starten op 27 februari.

  Giant-Alpecin moet door een gebrek aan fitte renners, het gevolg van een ongeval in Spanje eind januari, noodgedwongen verstek laten gaan voor de Omloop. Veranda's Willems mag het vrijgekomen plaatsje innemen.

  "Ik kreeg vrijdagnamiddag een telefoontje van iemand van de organisatie van de Omloop Het Nieuwsblad, met de vraag of we interesse hadden in een deelname. Ik moest over dit godsgeschenk natuurlijk geen seconde nadenken", zegt manager Ivan De Schamphelaere.

  "We vonden het bijzonder jammer dat we vorig jaar al niet mochten aantreden in Gent of daags nadien in Kuurne. Nu liggen de kaarten anders. Wij zijn er trouwens klaar voor. We hebben ondertussen twee groepsstages achter de rug, reden de GP Marseillaise en de Ster van Bessèges en zaterdag starten wij in de Haut-Var."

  "Ik hoop dat we in de Omloop Het Nieuwsblad iemand mee kunnen sturen in een vroege vlucht. Publiciteit pakken is de boodschap en bovendien willen wij het vertrouwen van de organisatoren zeker niet beschamen."