• home
 • video
 • pas verschenen

  Nieuwe Ferrari moet om wereldtitel strijden

  De Ferrari SF16-H moet de Italiaanse renstal een nieuwe wereldtitel bezorgen.

  Ferrari heeft de nieuwe auto voor het nieuwe F1-seizoen voorgesteld. De Ferrari SF16-H doet terugdenken aan de periode van Niki Lauda en moet voor een wereldtitel zorgen.

  Na Renault, Red Bull en Williams was het vrijdag de beurt aan Ferrari om de nieuwe F1-bolide voor te stellen. Het nieuwe speeltje van Kimi Räikkönen en Sebastian Vettel is voor de verandering niet helemaal rood. Een wit vlak achter de cockpit doet terugdenken aan de periode van Niki Lauda (foto) bij de Italiaanse renstal.

  Viervoudig wereldkampioen Vettel is alvast te spreken over de Ferrari SF16-H. "Het is een prachtige auto, ons team heeft er hard aan gewerkt en ik denk dat we er sterker voor staan dan vorig seizoen. Ik heb echt het gevoel dat we op alle vlakken beter zijn geworden."

  Maandag wordt de auto op het circuit van Barcelona voor het eerst getest. Technisch directeur James Allison is erg benieuwd.  "Ik kan met zekerheid zeggen dat dit een sterke stap vooruit is. Ik kan niet wachten om ermee op de baan te gaan."

  Ferrari wil uiteraard ook resultaten behalen met de SF16-H. "De concurrentie is sterk en heeft ongetwijfeld ook vooruitgang geboekt maar het doel is toch om met deze auto het volledige seizoen mee te doen in de titelstrijd, ook al weten we dat dat niet makkelijk zal zijn", besloot teambaas Maurizio Arrivabene.

  Tweets