• home
 • video
 • pas verschenen

  Nibali slaat dubbelslag in koninginnenrit Oman

  Nibali kwam als eerste boven op de Green Mountain.

  Vincenzo Nibali heeft de koninginnenrit in de Ronde van Oman gewonnen. De Italiaan van Astana klopte Romain Bardet op Green Mountain en is ook de nieuwe leider. Floris De Tier werd beste Belg op de negende plek.

  Dat Edvald Boasson Hagen een klein mirakel nodig had om zijn leiderstrui te behouden, was op voorhand al geweten. Op de Green Mountain stond hij voor zeven kilometer klimwerk met een stijgingspercentage van meer dan tien procent.

  Eerst was het tijd voor de dagelijkse vlucht, met daarin drie Belgen. Robin Stenuit, Stijn Steels en Iljo Keisse kregen zeven andere vluchters mee (foto), maar hun poging haalde niet veel uit. Op de flanken van de Green Mountain werden ze ingelopen.

  Vincenzo Nibali is de enige renner in Oman die al eens op de slotklim won, maar het was Eduardo Sepulveda die de debatten opende. De Argentijn werd teruggefloten door Nibali die erop en erover ging.

  De 31-jarige Italiaan hield Romain Bardet af en reed zo naar zijn eerste overwinning van het seizoen. Floris De Tier reed als beste Belg naar de negende plaats, net voor Edvald Boasson Hagen die zijn leiderstrui moet afgeven aan Nibali.

  Uitslag rit vier

  01. Vincenzo Nibali (Ita) - 177km in 4u25'48"
  02. Romain Bardet (Fra) - op 9"
  03. Jakob Fuglsang (Den) - 12"
  04. Tom Dumoulin (Ned) - 18"
  05. Rui Costa (Por) - 38"
  06. Merhawi Kudus (Eri) - 43"
  07. George Bennett (NZe)
  08. Brendan Canty (Aus) - 45"
  09. Floris De Tier - 1'08"
  10. Edvald Boasson Hagen (Noo) - 1'10"

  Algemeen klassement na rit vier

  01. Vincenzo Nibali (Ita) in 16u18'35"
  02. Romain Bardet (Fra) - op 15"
  03. Jakob Fuglsang (Den) - 24"
  04. Tom Dumoulin (Ned) - 40"
  05. Rui Costa (Por) - 54"
  06. Edvald Boasson Hagen (Noo) - 1'16"
  07. Brendan Canty (Aus) - 1'31"
  08. Domenico Pozzovivo (Ita) - 1'38"
  09. Merhawi Kudus (Eri) - 1'41"
  10. Gianluca Brambilla - 1'59"

  Felicitaties voor Floris De Tier: