• home
 • video
 • pas verschenen

  Jacobs: "Bal ligt in het kamp van Tielemans"

  Tielemans krijgt minder speelminuten de laatste tijd.

  Bij Anderlecht komt Youri Tielemans de laatste weken nog amper van de bank. "Als hij doorzet, komt zijn tijd nog wel", zegt ex-Anderlecht-coach Ariël Jacobs.

  Nieuwkomer Stéphane Badji drukt meteen zijn stempel op het middenveld van Anderlecht. De Senegalees houdt met zijn robuustere speelstijl Youri Tielemans uit de ploeg.

  We belden ex-Anderlecht-coach Ariël Jacobs over welke impact het bankzittersstatuut op Tielemans heeft. "Het is eigen aan een jonge speler om ups en downs te hebben."

  "Je moet daar dan wel de gulden middenweg bij behouden. Je mag niet helemaal uit de bol gaan als het goed gaat of net in de put zitten als het minder loopt, want zijn tijd komt nog wel."

  "Voor zover ik het kan uitmaken heeft Hasi door dik en dun vertrouwen in en geduld met Tielemans. Dat lijkt tegenstrijdig met het feit dat hij niet speelt, maar het is toch doenbaar. Als hij dat begrijpt, zet hij een belangrijke stap in zijn carrière."

  "Nu ligt de bal in eerste instantie in het kamp van Youri. Hij moet blijven werken, doorzetten en aan de coach tonen dat hij het voor hem uitgestippelde parcours met overtuiging bewandelt."

  "Als dat lukt, zie ik op korte termijn Youri wel weer uitgroeien tot wat hij kan zijn. Hij moet zich tonen in de weinige speelminuten en dan is het aan de coach om te kiezen."

  En een transfer? "Hij zit nu wel in een zwakkere positie, al zullen de ploegen die hem volgden wel nog niet afgehaakt zijn. Hij moet wel weten dat als hij hogerop gaat hij bij eender welke andere club ook tegen concurrentie zal moeten opboksen.