• home
 • video
 • pas verschenen

  De Tier: "Heel mooi om bergop te rijden met Nibali en Dumoulin"

  De Tier eindigde knap negende op Green Mountain.

  Floris De Tier (24) was in de Ronde van Oman de beste Belg op Green Mountain. "Als ik nog twee jaar blijf groeien, kan ik misschien ook een tandje groter trappen bergop zoals de toppers", zegt de jonge klimmer van Topsport Vlaanderen-Baloise.

  In de Ronde van Oman mochten de klimmers vandaag stoeien in hun speeltuin. Onze landgenoot Floris De Tier speelde lang mee met ronderenners als Nibali, Bardet, Fulgsang en Dumoulin.

  Een knap staaltje van de 24-jarige tweedejaarsprof bij Topsport Vlaanderen-Baloise. "Ik ben superblij met deze prestatie", vertelt De Tier, die uiteindelijk negende eindigde op 1'08" van ritwinnaar Nibali.

  "Het viel nooit echt stil tijdens de koninginnenrit. In de aanloop naar Green Mountain nam de nervositeit toe. De ploeg heeft me aan de voet afgezet bij de eerste twintig, ze hebben perfect werk geleverd."

  "Op de klim hing ik lange tijd op 40 meter van de grote tenoren. Het is supermooi dat ik bergop mee kon rijden tussen namen als Nibali en Dumoulin."

  "Die jongens trappen nog een tandje groter bergop. Maar ik ben nog jong (24, red). En als ik nog twee jaar blijf groeien, kan ik dat misschien ook."

  De Tier: "De Spelen? Een heel grote droom"

  Floris De Tier stoomt zich eind maart in de rittenkoers Coppi e Bartali klaar voor zijn volgende doel. "Ik wil goed zijn in de Waalse klassiekers", zegt de jonge klimmer.

  "In het najaar richt ik mijn pijlen op de Ronde van Burgos en lastige eendagswedstrijden. De Olympische Spelen? Dat zou een heel grote droom zijn die in vervulling gaat."