• home
 • video
 • pas verschenen

  Darcis kiest voor operatie en zegt af voor Daviscup

  Het Daviscupteam verliest zijn meest ervaren speler.

  Het Belgische Daviscupteam zal het tegen Kroatië zonder vaste waarde Steve Darcis moeten redden. De tennisser heeft een cyste in zijn pols. Hij gaat vandaag al onder het mes en is zes weken out.

  Steve Darcis onderging na het Daviscup-sprookje van België al eens een operatie aan zijn pols, maar vorige week voelde hij opnieuw pijn. Een cyste onder een litteken is de boosdoener. "Ik laat me vandaag al opereren. Het is een ongevaarlijke ingreep, maar de dokter heeft gevraagd om zeker een maand te rusten voor ik weer begin te trainen", vertelde hij aan een journalist van Le Soir.

  "Het duurt dus zeker zes à zeven weken voor ik weer op niveau ben." Darcis mist daardoor de confrontatie met Kroatië in de Daviscup begin volgende maand. "Ik had de operatie ook kunnen uitstellen tot na het duel, maar dan was ik misschien niet top geweest in de Daviscup en dan bracht ik mijn voorbereiding op Roland Garros in de war."

  "Dat heb ik ook zo uitgelegd aan onze kapitein Johan Van Herck. Het is jammer, maar het goede nieuws is dat ik in april weer op de baan zal staan."

  Van Herck moet nu een vierde speler zoeken voor het duel tegen Koratië. De meest logische vervangers zijn Niels Desein en Arthur De Greef. Maandagavond maakt hij zijn selectie bekend.

  Darcis hakte gisterenavond de knoop door:

  Het Daviscupteam steunt Darcis: