• home
 • video
 • pas verschenen

  "Het lijkt erop dat het verhaal van Hazard bij Chelsea voorbij is"

  "Misschien voelt hij zich al een speler van PSG of Real."

  Eden Hazard krijgt dit seizoen nauwelijks iets klaar bij Chelsea. Paul Hayward van de Britse krant The Telegraph sabelde onze landgenoot na PSG-Chelsea neer met de woorden "De lethargische Belg was de slechtste speler van Chelsea. Hij heeft nood aan zelfreflectie". Sporza belde Hayward vandaag op voor wat meer uitleg.

  "Vorig seizoen was Hazard onbetwist de beste speler op de Engelse velden. Iedereen waardeerde hem: spelers, trainers, journalisten en publiek. Hij kreeg de ene trofee na de andere", zegt Paul Hayward.

  "We hadden verwacht dat Hazard dat dit seizoen zou bevestigen, maar dat is dus niet het geval. Hij is slecht aan de competitie begonnen, was een schim van zichzelf, is niet enthousiast en loopt, buiten enkele opstoten, achter de feiten aan."

  "Deze week in de Champions League-match op PSG was het niet anders. Door vooraf te zeggen dat hij niet neen zou zeggen tegen een mogelijk bod van PSG heeft hij natuurlijk de spotlight op zichzelf gezet en de druk nog wat verhoogd."

  "In de krant heb ik Hazard na PSG omschreven als de slechtste speler van Chelsea. Met zijn talent moet hij veel beter kunnen, maar hij speelde met zijn attitude een anonieme wedstrijd. Volgens mij zit hij met zijn hoofd ergens anders en voelt hij zich niet meer echt verbonden met Chelsea. Misschien voelt hij zich al een speler van Real Madrid of PSG."

  "Je kunt het op ex-trainer José Mourinho steken, maar uiteindelijk is de speler verantwoordelijk voor zijn prestaties. Als je in het rijtje wil komen van Messi en Ronaldo, moet je daar alles voor over hebben en tonen dat je in alle omstandigheden de beste bent."

  "Niemand kan in zijn hoofd kijken, we kunnen er alleen maar naar raden. Misschien is er iets meer aan de hand, heeft hij zorgen of is hij fysiek niet helemaal klaar. Maar hij staat op het veld, dus gaan we ervan uit dat hij fit is en moet hij zijn talent laten zien en op niveau presteren."

  "Chelsea-fans keren zich nu ook wat tegen hem"

  "Het lijkt erop dat zijn verhaal bij Chelsea voorbij is. De club is aan het einde van een cyclus beland. John Terry zal de club verlaten, de spelersgroep is zonder Frank Lampard en Didier Drogba niet meer zo sterk als de afgelopen jaren, we weten niet wie volgend seizoen trainer is en dus denkt Hazard, net als Oscar, misschien wel: waar leidt dit allemaal naartoe?"

  "Maar als ik PSG of Real was, zou ik me afvragen of Hazard wel de juiste keuze is. Geef je zo'n speler een hoop geld als hij nu zo erbarmelijk speelt? Moeten we ons geen zorgen over hem maken?"

  "De Chelsea-supporters keren zich nu ook wat tegen hem", besluit Hayward. "Ze hebben veel geduld gehad omdat ze niet wilden dat hij vertrok, maar ze vragen zich af welke relatie hij had met Mourinho. Vorig seizoen konden die twee het goed met elkaar vinden, maar dit seizoen lijkt hun relatie achteruit gegaan te zijn. Maar zijn vertrek heeft de prestaties van Hazard niet beïnvloed, dat is opmerkelijk."

  Reacties van Guus Hiddink: