• home
 • video
 • pas verschenen

  Waeytens: "Jammer dat Giant de Omloop niet rijdt"

  Zico Waeytens mag niet meedoen aan de Omloop Het Nieuwsblad.

  Giant-Alpecin heeft zich teruggetrokken van de startlijst van de Omloop Het Nieuwsblad. Dat is vooral een domper voor Zico Waeytens, die bij afwezigheid van John Degenkolb hoopte te schitteren.

  Door een aanrijding op training werd de voorjaarsploeg van Giant-Alpecin in één klap gedecimeerd. Zico Waeytens zou het kopmanschap moeten overnemen, maar voor de Omloop Het Nieuwsblad zal dat niet nodig zijn.

  Giant heeft zich afgemeld bij de organisatie. "Het is een beslissing van de ploeg, waarmee ik me niet moei", zegt Waeytens. "Natuurlijk vind ik het jammer, maar ik moet die keuze respecteren."

  "De ploeg is getroffen door uitzonderlijke omstandigheden, dat moeten de mensen begrijpen."

  Alle vragen over Degenkolb pareert Waeytens. "Eigenlijk praat ik liever niet te veel meer over het incident. Het gaat goed met John, dat is het voornaamste. We kijken nu vooruit met de ploeg die we hebben. We zien wel wanneer John er weer bijkomt."

  Over zijn eigen conditie is Waeytens tevreden. Vandaag werd hij nog zesde in de Ronde van Oman. "Ik voel me goed, het moreel is goed en ik ben gemotiveerd. Ik hoop een goed voorjaar te rijden. We zien wel welke rol de ploeg voor mij heeft weggelegd."