• home
 • video
 • pas verschenen

  Sebastian Jung scheurt kruisband tegen AA Gent

  Sebastian Jung verdween al in de eerste helft tegen AA Gent.

  Sebastian Jung komt dit seizoen niet meer in actie voor Wolfsburg. De rechtsachter blesseerde zich zwaar in de Champions League-match tegen AA Gent. "Heel jammer, want hij liet de voorbije weken zien dat hij belangrijk kon zijn voor het team", zegt zijn coach.

  Een op het oog onschuldig duel met Nana Asare betekent het einde van het seizoen voor Sebastian Jung. De 25-jarige Duitser moest tegen AA Gent in de eerste helft al het veld verlaten. Een dag later kreeg hij het harde verdict: een scheur in de voorste kruisbanden van zijn linkerknie.

  "Het is heel spijtig dat "Sebi" nu uitvalt", zegt Wolfsburg-coach Dieter Hecking. "Hij liet de afgelopen weken zien dat hij belangrijk kan zijn voor het team."

  Jung zelf kan zijn teleurstelling  ook moeilijk verbergen. "Ik had me goed voorbereid op de terugronde van het seizoen. Nu moet ik even bekomen van de schok. Maar ik ga hard werken om zo snel mogelijk weer op het veld  te staan." Jung mag wellicht ook een kruis maken over een eventuele deelname aan het EK. Hij heeft één cap voor de Duitse nationale ploeg.