• home
 • video
 • pas verschenen

  Schaatsbaan van "verdrietige" Jorik Hendrickx sluit de deuren

  "Deze sluiting doet me veel verdriet."

  Eind maart gaat de ijshal waar Jorik Hendrickx kunstschaatst na 40 jaar dicht. De energiekosten swingen voor de uitbater de pan uit, zodat hem niets anders rest dan de handdoek in de ring te gooien.

  De schaatsbaan in Turnhout opende in 1976 de deuren en stond in de brede omgeving bekend bij heel wat recreatieve en topschaatsers. Eén van hen is kunstschaatser Jorik Hendrickx uit het naburige Arendonk.

  Maar na 40 jaar is de uitbating niet meer rendabel, klinkt het bij het familiebedrijf. In 2009 investeerde de familie nog in meer dan 1.000 zonnepanelen en kon 40% bespaard worden op de energiefactuur.

  Maar dat blijkt niet genoeg, want door een aantal te zachte winters, waardoor de kosten voor water, elektriciteit en gas verdrievoudigden, en een drastische vermindering van het aantal bezoekers gooit de uitbater de handdoek in de ring.

  De sluiting is alvast een tegenvaller voor Jorik Hendrickx. "Bedankt, Schaatsbaan Turnhout, voor de jarenlange steun. Zonder jullie hulp had ik dit niveau nooit bereikt. Het doet me veel verdriet om deze mooie waarde in de stad te zien verdwijnen! Mijn tweede thuis", schrijft hij na twee slapeloze nachten op zijn Facebook-pagina.

  "De voorbereidingen op het WK (in april, red) komen niet in het gedrang, maar daarna ik zal wel een andere trainingsplaats moeten zoeken. Dit wordt geen makkelijke taak, maar voor alles is er een oplossing. Hopelijk vinden we voor mijn topclub Nieuw Olympia Turnhout ook een geschikte oplossing."