• home
 • video
 • pas verschenen

  Rio Haryanto is de eerste Indonesiër in de Formule 1

  Haryanto zal de kleuren van Manor Racing verdedigen.

  Manor Racing heeft de eer om de eerste Indonesiër in de Formule 1 in de range te hebben. De 23-jarige Rio Haryanto werd vorig jaar nog vierde in de GP2, gewonnen door onze landgenoot Stoffel Vandoorne.

  Binnen een goede maand trekt het Formule 1-circus zich weer op gang in Australië. De Grote Prijs van Melbourne zal het toneel zijn van de eerste F1-race van een Indonesische rijder. Rio Haryanto komt uit voor Manor Racing, de opvolger van Marussia, en reed vorig jaar nog rondjes op GP2-circuits.

  De 23-jarige Indonesiër kijkt er alvast naar uit. "Melbourne wordt een belangrijk moment voor mij, mijn land en mijn supporters. Ik wil iedereen bedanken die me al die jaren heeft gesteund. Dit jaar krijg ik de kans om iets terug te geven en om Azië te vertegenwoordigen in de Formule 1."

  De laatste F1-rijder uit Zuid-Oost Azië was Alex Yoong (foto). De Maleisiër reed in 2001 en 2002 veertien races voor het bescheiden Minardi. Yoong komt tegenwoordig uit in de Audi R8 LMS Cup, een kampioenschap in Azië.

  Prins Bira was dan weer de voorganger van Alex Yoong. Hij was een kleinzoon van Koning Mongkut van Thailand en reed tussen 1950 en 1954 in de Formule 1. Daarna nam Prins Bira als zeiler nog vier maal deel aan de Olympische Spelen.