• home
 • video
 • pas verschenen

  Red Bull: "Moeilijk jaar, maar we zullen groeien"

  De nieuwe bolide van Red Bull.

  F1-renstal Red Bull heeft zijn bolide voor het nieuwe seizoen voorgesteld. Aan rijders Daniel Ricciardo en Daniil Kvyat om het mindere 2015 door te spoelen.

  Red Bull won vorig jaar voor het eerst sinds 2008 geen enkele Grote Prijs en werd (pas) vierde in het constructeurs-WK. Teambaas Chris Horner wil een nieuwe start maken, maar weet dat het niet makkelijk wordt.

  "Het is een nieuw begin voor de ploeg en we vertrokken vanaf een leeg blad", zegt Horner. "Het wordt een moeilijk jaar, zeker in het begin van het seizoen. Maar we verwachten serieuze stappen vooruit te zetten tijdens het seizoen."

  Daniel Ricciardo won drie races in 2014, maar raakte vorig jaar maar twee keer op het podium. "Je mag als rijder niet gefrustreerd raken, dat is een deel van deze sport."

  "Deze auto is funky en modern. En als je niet kunt winnen, moet je er toch goed uitzien. Maar ik heb er vertrouwen in dat het beter zal worden. Ik ben optimistisch voor het nieuwe seizoen", zegt Ricciardo.

  Voorstelling auto met een filmpje