• home
 • video
 • pas verschenen

  Nacer Bouhanni wint zijn eerste van het seizoen in Ruta del Sol

  Bouhanni (archief) wint de sprint van een klein peloton.

  De Fransman Nacer Bouhanni heeft de tweede rit in de Ruta del Sol gewonnen. In een sprint van een grote groep was de sprinter van Cofidis sneller dan Fabio Felline en Ben Swift. Tosh Van der Sande was de beste Belg op plek zeven.

  De tweede rit van de Ruta del Sol bracht het peloton naar Cordoba en vier vluchters kleurden de vlakke openingskilometers van de etappe. Onze landgenoot Ruben Pols kreeg Reinier Honig, Pablo Torres en Aitor Gonzalez mee als gezelschap.

  Het viertal werd ingelopen toen het peloton de enige beklimming van de dag aansneed. De top van de Alto de Trassierra lag op twintig kilometer van de streep, maar dat leek Kanstantsin Sivtsov niet te deren. De Wit-Rus van Dimension Data reed weg uit het peloton, dat werd aangevoerd door Team Sky.

  Vlak na de top waagde ook Tim Wellens zijn kans. In de afdaling ging de Belg op en over Sivtsov, maar ook zijn poging strandde. Leider Bennati was achterop geraakt, maar op vier kilometer van de finish ontstond een groep van een vijftigtal renners dat om de zege zou strijden.

  In de groepsspurt werd Nacer Bouhanni perfect gegangmaakt door Cofidis-ploegmaat Christophe Laporte en de Fransman won zo zijn eerste zegeruiker van het seizoen. Bouhanni is ook de nieuwe leider, Tosh Van der Sande sprintte naar de zevende plek en staat nu vijfde.

  Geschke: "Bouhanni werd de klim opgeduwd"

  Na de rit uitte Simon Geschke zijn ongenoegen over de manier waarop Bouhanni de rit won. "Ik ben geen fan van sprinters die door hun ploegmaats naar boven geduwd worden op een klim en daarna de rit nog winnen."

  Uitslag rit 2

  01. Nacer Bouhanni (Fra) - 186km in 4u39'33"
  02. Fabio Felline (Ita) - zelfde tijd
  03. Ben Swift (GBr)
  04. Christophe Laporte (Fra)
  05. Raymond Kreder (Ned)
  06. Juan José Lobato (Spa)
  07. Tosh Van der Sande
  08. Kiel Reijnen (VSt)
  09. Enrico Battaglin (Ita)
  10. Matteto Busato (Ita)

  Algemeen klassement na rit 2

  01. Nacer Bouhanni (Fra) in 8u35'35"
  02. Juan José Lobato (Spa) - zelfde tijd
  03. Raymond Kreder (Ned)
  04. Ben Swift (GBr)
  05. Tosh Van der Sande
  06. Reto Hollenstein (Zwi)
  07. Kiel Reijnen (VSt)
  08. Daniele Bennati (Ita)
  09. Enrique Sanz (Spa)
  10. Enrico Battaglin (Ita)