• home
 • video
 • pas verschenen

  Mechelen haalt uit naar Standard: "Vertrek Renard had properder gekund"

  Het huwelijk tussen Renard en Timmermans is op de klippen gelopen.

  Hommeles tussen Mechelen en Standard na het plotse vertrek van sportief directeur Olivier Renard. "Standard heeft nooit contact met ons opgenomen", zegt een misnoegde Mechelen-voorziter Johan Timmermans.

  Gisteren geraakte bekend dat sportief directeur Axel Lawarée bij Standard zijn sjerp moet doorgeven aan Olivier Renard (36). Een aderlating voor KV Mechelen, dat halsoverkop op zoek moest naar een nieuwe sportief directeur.

  "Ik ben ontgoocheld", zegt KVM-voorzitter Johan Timmermans in Gazet van Antwerpen. "Standard heeft op geen enkel moment contact met ons opgenomen."

  "Ik begrijp dat Olivier (Renard, foto) een stapje hogerop wil zetten, maar waarom nu? In het midden van het seizoen? We hebben hem nochtans de kans gegeven om heel wat knowhow op te doen bij ons."

  "Ik vroeg Olivier of hij op z'n minst tot het einde van de reguliere competitie bij ons wou blijven, maar dat kon allemaal niet. Ik had het nochtans een stuk properder en eleganter gevonden."

  "Maar laat me duidelijk zijn: Olivier was een prima sportief directeur. Ik ben zeker niet kwaad op hem", voegt Timmers eraan toe in Het Laatste Nieuws. "Hij blijft hier nog altijd welkom."

  Op 13 maart verwelkomt Mechelen Standard en Renard op de laatste speeldag van de reguliere competitie. "De messen worden alvast geslepen", zegt Timmermans. "Door het geval-Renard is de relatie tussen ons en Standard er zeker niet op vooruitgegaan."

  Vanhoof als tussenoplossing

  KV Mechelen vangt het plotse vertrek van Renard op met Fi Vanhoof (74), die tussen 2003 en 2015 al sportief directeur was bij KV Mechelen. 

  "Logisch toch dat ik in mijn oude rol kruip?", zegt Vanhoof in Gazet van Antwerpen. "Voorlopig is er niemand anders. We gaan niet overhaast een nieuwe directeur aanstellen."