• home
 • video
 • pas verschenen

  Didier Drogba neemt het op voor verguisde Serge Aurier

  Drogba en Aurier speelden twee jaar geleden nog tegen de Rode Duivels.

  Voormalig Chelsea-spits en Ivoriaans international Didier Drogba heeft zijn landgenoot Serge Aurier verdedigd na diens uitlatingen aan het adres van zijn trainer en ploegmaats. De PSG-verdediger noemde hen onder meer janetten.

  Dinsdag deelde Didier Drogba een tekst op Twitter, waarin de Ivoriaan het opneemt voor Serge Aurier. Die kwam in een heuse mediastorm terecht nadat hij in een online vraaggesprek zijn trainer Lauren Blanc een janet genoemd had en ook enkele ploegmaats verwensingen naar het hoofd geslingerd had.

  Drogba vindt nu dat Aurier te hard werd aangepakt. "Ja, hij heeft een fout begaan en hij heeft dingen gezegd die hij niet had mogen zeggen, maar we maken allemaal fouten. Spelers, trainers, managers, scheidsrechters, voorzitters en zelfs fans."

  "Hoe kunnen jonge spelers uit hun fouten leren als ze niet de nodige steun en raad krijgen? "Moeten we hen niet leren hoe ze zich moeten gedragen en ze voorbereiden op een wereld waarin sociale media hun carrière kunnen maken of breken?"

  "We wijzen enkel met de vinger naar enkele spelers die dan worden bestraft, terwijl anderen ongestraft blijven. Hiermee lossen we helemaal niets op." Voor zijn voormalige ploegmaat bij de Ivoriaanse nationale ploeg had hij nog bemoedigende woorden: "Veel geluk, mijn broer."

  De tweet van Drogba