• home
 • video
 • pas verschenen

  De Vlieger: "Het lag niet aan de ref, wel aan AA Gent zelf"

  Hein Vanhaezebrouck vond dat de scheidsrechter van Gent-Wolfsburg te veel toeliet. Geert De Vlieger vindt het overdreven om daar de nederlaag aan toe te schrijven. "Het lag eerder aan de tegenstander, waar Gent niet meteen een antwoord op vond."

  "In de Champions League mag alles van de scheidsrechter, in België is het al fout als je nog maar blaast tegen je tegenstander." Het verschil in arbitrage zat Hein Vanhaezebrouck hoog na de nederlaag tegen Wolfsburg (2-3).

  "Ik deel zijn mening niet helemaal", zegt Geert De Vlieger aan Sporza. "Ik vond het verrassend dat hij er na deze match mee uitpakte."

  "De verdiende zeges van Gent in de CL waren toe te schrijven aan het goeie spel van Gent. Deze nederlaag is vooral toe te schrijven aan de goeie tegenstander, waar Gent niet meteen een antwoord op vond."

  "In Europa wordt inderdaad anders gefloten dan in België, maar dat weten we al lang. Ik vind het overdreven om daar de hele match aan op te hangen."

  "Je moet je als Belgische club gewoon aanpassen aan het niveau in Europa. Daar hoort ook het niveau van de scheidsrechter bij. Je mag dat achteraf niet als excuus inroepen. Of het de reactie is van een slechte verliezer? Het is een reactie zoals we al vaker zagen van Hein. Het is op zijn minst verrassend te noemen."