• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanhaezebrouck: "We hebben nul procent kans op de volgende ronde"

  Vanhaezebrouck was niet tevreden met wat hij tegen Wolfsburg zag.

  Hein Vanhaezebrouck was na de wedstrijd tegen Wolfsburg opmerkelijk scherp voor zijn spelers. "Pas op het einde gaan mijn spelers in elk duel alsof hun leven ervan afhangt. Dat hadden ze onmiddellijk moeten doen", vond de coach van AA Gent. "We zijn veel te laat beginnen te voetballen", vertelde Gouden Schoen Sven Kums.

  "Heel wat spelers onder hun niveau"

  "Ik ben serieus ontgoocheld over de eerste helft. Dat Wolfsburg op een hoger niveau speelt, wist ik. Maar dat wij ons niet hebben aangepast aan het omstandigheden van de Champions League, ontgoochelt mij", zei Hein Vanhaezebrouck voor de camera van Proximus.

  "In de Champions League wordt alles toegelaten door de scheidsrechter. Als je ziet hoe wij vanavond in duel gaan, dan verwijt ik dat mijn spelers. In België mag anderzijds natuurlijk niets. Zelfs als je blaast tegen de tegenstander is het fout."

  "Pas op het einde van de match gaan mijn spelers in duel alsof hun leven ervan afhangt. Dat hadden ze onmiddellijk moeten doen. Dan was het nooit 0-3 geworden."

  Wolfsburg leek de eerste Europese tegenstander die Gent vooraf goed had bestudeerd, maar daar was Vanhaezebrouck het niet helemaal mee eens. "Er waren nog altijd mogelijkheden voor ons, maar offensief waren we te zwak. Daar moet ik lessen uit trekken. Alleen Dejagere en Kums konden zich in eerste helft meten met de tegenstander."

  "Ik had voor de match gezegd dat we allemaal op topniveau zouden moeten zijn. Dat was niet zo. Er bleven heel wat spelers onder hun niveau. De invallers zijn wel goed ingevallen en de anderen zijn daar in meegegaan. Daar trek ik me wel aan op. We moeten verder gaan met zij die zich wel kunnen opladen. Misschien moeten er andere keuzes gemaakt worden."

  "Ik verwacht een reactie van mijn groep"

  Hoeveel kans geeft Hein Vanhaezebrouck AA Gent nog om door te stoten naar de kwartfinales? "Nul procent", zei hij resoluut. "We moeten realistisch zijn. Zeker als we spelen zoals vandaag. Als we met deze instelling naar Wolfsburg gaan, worden we weggeblazen."

  "Als we ons met elf laten gelden en als eerste scoren, zal Wolfsburg wel in paniek raken. Maar ik blijf erbij dat ze meer klasse hebben. Vanavond hadden ze niet veel kansen, maar ze maken ze wel allemaal af. Pas op, we geven het niet op. Ik verwacht een reactie van mijn groep. Als ze reageren en tonen wat ze kunnen, zal ik tevreden zijn."

  Kums: "Veel te laat beginnen te voetballen"

  "Ik heb geen uitleg voor onze start", zei Gouden Schoen Sven Kums (foto). "Er zaten te veel slordigheden in ons spel. Misschien begonnen sommigen te twijfelen?"

  "We zijn veel te laat beginnen te voetballen, geen idee waarom. Chapeau dat we nog terugkomen. Zo houden we de terugwedstrijd nog een beetje spannend. Als we daar vroeg op voorsprong komen, beginnen ze misschien te twijfelen."

  "Ik weet niet hoe het komt, maar vandaag waren we niet het Gent uit de groepsfase", sprak aanvaller Laurent Depoitre. "Realistisch gezien zijn onze kansen op de volgende ronde heel klein, maar zolang het nog kan, is er altijd hoop."

  "Wij zijn pas beginnen te voetballen na de 0-3. Dat is onze fout", vond man in vorm Brecht Dejaegere. "We hadden moeten uitgaan van onze eigen sterkte. Wolfsburg zat goed in de match, maar het probleem lag vooral bij ons."

  Voorzitter hoopt op "mirakel"

  "Een heel bizarre wedstrijd", sprak Gent-voorzitter Ivan De Witte. "Ik zit met een dubbel gevoel. Op het einde vonden we mekaar plots. We bereikten het niveau van de laatste matchen in de poulefase."

  "Wij zullen nog een stapje moeten zetten om dat Champions League-niveau te halen. Dat moeten we durven toe te geven, maar we geven niet op. Er is nog een sprankeltje hoop. We gaan niet naar Duitsland om de wedstrijd te ondergaan. Misschien volgt er nog een klein mirakel."