• home
 • video
 • pas verschenen

  Hasi: "Willen ons tonen op internationaal toneel"

  Hasi wil de lijn van vorig weekend doortrekken.

  Donderdagavond om 19u ontvangt Anderlecht Olympiakos in de 1/16e finales van de Europa League. "We zijn ambitieus", zegt Anderlecht-coach Besnik Hasi.

  Olympiakos werd voor Nieuwjaar derde in een Champions League-poule met Bayern, Arsenal en Dinamo Zagreb. Het had 9 punten en werd maar nipt door Arsenal uitgeteld.

  "In hun poule was op Bayern na geen enkel team beter dan Olympiakos", zegt Hasi op de persbabbel. "Wij komen dan weer uit een zware Europa League-poule met Tottenham en Monaco."

  Olympiakos won bovendien in eigen land al 20 van zijn 22 competitiematchen. Hasi is dus gewaarschuwd, maar heeft vertrouwen. "Mijn huidig elftal is steviger dan de ploeg van enkele maanden geleden, de nieuwkomers brengen een meerwaarde." Anderlecht speelt de laatste matchen ook beter.

  "Mijn spelers zijn ambitieus en willen iets neerzetten op het internationale toneel. Zaterdag tegen Zulte Waregem was niet alles perfect, maar verliep het wel al een pak vlotter dan de voorgaande weken."

  "De match tegen Olympiakos, een stevige Europese tegenstander, is de ideale gelegenheid om te bevestigen. Ik zal mijn spelers vragen om hetzelfde van zaterdag op de mat te leggen, maar dan met nog meer discipline."

  "We spelen thuis en zullen ons spel niet aanpassen. Ons credo is dat van elke heenmatch: geen doelpunt incasseren en er zelf minstens een scoren."

  Djuricic: "Wil meer dan twee EL-matchen"

  Filip Djuricic  flankeerde Hasi bij de persbabbel. De Servische nieuwkomer heeft een geschiedenis bij Olympiakos. "Het is wel al lang geleden (2007) en lang bleef ik er niet. Maar ik hield er wel goeie herinneringen en vele vrienden aan over."
  "Het was een interessante ervaring, ik leerde er me weren tegen versterkte verdedigingen", zegt hij met een kwinkslag.

  "Ik bleef de club altijd volgen en weet goed dat het een heel sterke ploeg is. Maar ik heb net bij Anderlecht getekend om in de Europa League dit soort matchen te spelen. Ik ga niet tevreden zijn met maar twee matchen, ik wil doorstoten."