• home
 • video
 • pas verschenen

  Guardiola ongerust voor Juve-Bayern: "Mijn verdedigers zijn klein"

  De gemiddelde lengte van de Bayern-verdediging zal niet groter dan 1,80m zijn.

  Bayern-coach Guardiola maakt zich zorgen voor de trip naar Juventus volgende week. Zijn beschikbare verdedigers zijn wat klein in vergelijking met de grote spitsen uit Turijn. "Alle teams ter wereld zijn sterker met het hoofd dan wij. Dat is niet ideaal."

  Guardiola moet het dinsdag doen met een centrale verdediging kleiner dan 1,80 meter. Zijn centrale verdedigers liggen immers allemaal in de lappenmand.

  Badstuber (enkelbreuk), Martinez (knie) en Boating (adductoren) zijn geblesseerd, Benatia komt nog maar net terug uit blessure en Tasci, die gehuurd wordt van Spartak Moskou, is uit vorm en liep op zijn eerste training een hersenschudding op.

  "Alle teams ter wereld zijn sterker met het hoofd dan wij. Dat is niet ideaal", geeft Guardiola toe. Zondag bij de 1-3-uitzege tegen Augsburg stelde de Spaanse coach een defensie van gemiddeld 1,75 meter op.

  Bernat (1,72m) en Lahm (1,70m) speelden op de flanken, Alaba (1,80m) centraal achteraan en Kimmich (1,74m) als verdedigende middenvelder.

  Tegen de grote Juve-spitsen Mandzukic (1,87m), Morata (1,90m) en Dybala (1,77m) zullen de kleine Beierse verdedigers "zich moeten laten gelden op de voorzetten", beseft Guardiola. "Maar Lahm (foto), Kimmich en Bernat zijn ongelooflijk sluw", heeft hij er toch nog vertrouwen in.

  Het gebrek aan gestalte achteraan lijkt aanvaller Thomas Müller niet te deren. Hij gelooft in zijn ploegmaats: "Ze tackelen erg sterk, zijn plichtsbewust en snel. Ze hebben alles wat we nodig hebben, buiten de normale lengte van een centrale verdediger."