• home
 • video
 • pas verschenen

  Daniele Bennati sprint sneller dan Van Lerberghe in Ruta del Sol

  Bennati is ook de eerste leider in de Ruta del Sol.

  Daniele Bennati heeft de openingsetappe van de Ruta del Sol gewonnen na een massasprint. De 35-jarige Italiaan van Tinkoff klopte Bert Van Lerberghe (Topsport Vlaanderen) op de streep. Zijn ploegmaat Gijs Van Hoecke werd vijfde.

  De eerste rit in de Ruta del Sol was voer voor de sprinters. Jérôme Baugnies was voor Wanty-Groupe Gobert de Belg in de vlucht van de dag. Daarin hielden Imanol Estevez, Marcin Mrozek en Jevgeni Sjaloenov hem gezelschap.

  Op zo'n tien kilometer van de streep nam Team Sky het heft in handen en niet veel later werd het viertal ingelopen. Tinkoff effende het pad voor Daniele Bennati, die het werk van zijn ploeg afrondde. Bert Van Lerberghe sprintte voor Topsport Vlaanderen naar de tweede plek, zijn ploegmaat Gijs Van Hoecke werd vijfde.

  De etappe van donderdag is iets zwaarder dan vandaag met een pittige klim van 7,5 kilometer. De top ligt wel op zo'n twintig kilometer van de finish. Of dat te ver is voor Valverde, Mollema en Wellens, valt nog af te wachten.

  Uitslag rit 1

  01. Daniele Bennati (Ita) - 165km in 3u56'02"
  02. Bert Van Lerberghe - zelfde tijd
  03. Juan José Lobato (Spa)
  04. Oscar Gatto (Ita)
  05. Gijs Van Hoecke
  06. Nacer Bouhanni (Fra)
  07. Reto Hollenstein (Zwi)
  08. Raymond Kreder (Ned)
  09. Tosh Van der Sande
  10. David Tanner (Aus)
  12. Philippe Gilbert

  Klassement na rit 1

  01. Daniele Bennati (Ita) in 3u56'02"
  02. Bert Van Lerberghe - zelfde tijd
  03. Juan José Lobato (Spa)
  04. Oscar Gatto (Ita)
  05. Gijs Van Hoecke
  06. Nacer Bouhanni (Fra)
  07. Reto Hollenstein (Zwi)
  08. Raymond Kreder (Ned)
  09. Tosh Van der Sande
  10. David Tanner (Aus)
  12. Philippe Gilbert