• home
 • video
 • pas verschenen

  Boasson Hagen klopt Nibali en Van Avermaet in sprint bergop

  Boasson Hagen was de snelste in de twee rit in Oman.

  Edvald Boasson Hagen heeft de tweede rit in de Ronde van Oman gewonnen. In een sprint bergop was de Noor van Dimension Data sneller dan Vincenzo Nibali, Greg Van Avermaet werd derde. Boasson Hagen is ook de nieuwe leider.

  De tweede rit was een kolfje naar de hand van de punchers. De rit eindigde met een klim van drie kilometer met een stijgingspercentage van 6,5 procent. Zes vluchters besloten die beklimming niet af te wachten en kozen het ruime sop.

  De Belgen Kenny Dehaes en Stijn Steels kregen het gezelschap van Christoph Pfingsten, Pierre-Luc Périchon, Jesper Asselman en Alexander Kamp. Het zestal reed een voorsprong van ruim vier minuten bij mekaar, maar de vlucht was geen lang leven beschoren. Op zo'n twintig kilometer van de streep kwam alles terug samen.

  De oranje brigade van CCC joeg het tempo de hoogte in om haar kopman Davide Rebellin in optimale condities af te zetten aan de voet van de klim. Onder meer Daniel Martin was het kind van de rekening. De Ier van Etixx-QuickStep zou meer dan anderhalve minuut verliezen.

  Voorin sprintte een vijftiental renners voor de overwinning en daarin toonde Edvald Boasson Hagen zich de snelste. De 28-jarige Noor van Dimension Data was sneller dan Vincenzo Nibali en Greg Van Avermaet. Hij neemt ook de leiderstrui over van Bob Jungels, die bijna een minuut verloor.

  Van Avermaet: "Als je zo dichtbij bent, ben je ontgoocheld"

  • Greg Van Avermaet (3e): "Een derde plek had ik vooraf niet gedacht. Ik dacht dat de slotklim moeilijker zou zijn. Het is toch 2,8 kilometer klimmen, maar toch ga ik met de beste renners mee naar boven. Als je dan zo dicht bij de zege bent, ben je toch ontgoocheld als het niet lukt."
  • Serge Pauwels (8e) over zijn wedstrijd...: "Ik sta nu vijfde in het klassement en dat wil ik verdedigen. We zien nu toch dat twee dagen op rij dezelfde jongens vooraan eindigen en dat ik daar telkens bij ben, op korte klimmetjes, terwijl het toch vooral die lange beklimmingen zijn die mijn ding zijn. De komende dagen moeten de twee bergetappes me beter liggen. Het is zeker een doel om het hier goed te doen."
  • ...en over Boasson Hagen: "Ik ben blij voor hem. Er is niet veel verschil met de Edvald van vorig jaar en die van nu. Edvald was vorig jaar ook al vroeg in vorm en sterk, maar jammer genoeg gooide die valpartij in Gent-Wevelgem en zijn blessure roet in het eten. In het najaar was hij weer echt sterk. Op het WK in Richmond was hij bij de beste drie renners, alleen mocht hij niet koersen van zijn ploeg. Hij gaat nu gewoon voort op dat elan."

   

  Uitslag rit 2

  01. Edvald Boasson Hagen (Noo) - 162km in 4u12'00"
  02. Vincenzo Nibali (Ita) - zelfde tijd
  03. Greg Van Avermaet
  04. Domenico Pozzovivo (Ita)
  05. Davide Rebellin (Ita)
  06. Gianluca Brambilla (Ita)
  07. Jakob Fuglsang (Den)
  08. Romain Bardet (Fra)
  09. Rui Costa (Por)
  10. Serge Pauwels - op 6"

  Algemeen klassement na rit 2

  01. Edvald Boasson Hagen (Noo) in 7u49'31"
  02. Vincenzo Nibali (Ita) - op 4"
  03. Greg Van Avermaet - 6"
  04. Romain Bardet (Fra)
  05. Serge Pauwels - 8"
  06. Davide Rebellin (Ita) - 10"
  07. Domenico Pozzovivo (Ita)
  08. Rui Costa (Por)
  09. Jakob Fuglsang (Den)
  10. Tom Dumoulin (Ned) - 16"

  De rit in tweets