• home
 • video
 • pas verschenen

  Wolfsburg: "Nemen AA Gent niet licht op"

  Wolfsburg warmt zich op in de Ghelamco Arena.

  Wolfsburg is met het nodige respect afgezakt naar Gent voor de heenmatch in de achtste finales van de Champions League. "België is niet langer een klein voetballand", haalt coach Dieter Hecking aan. "Ik ben heel erg blij om weer in België te zijn", vertelt oude bekende Bonfim Dante een dag voor de match tegen AA Gent.

  Coach: "België is geen klein voetballand meer"

  De Duitse vicekampioen Wolfsburg onderschat AA Gent allerminst. "Ik ken het Belgische voetbal heel goed. Al van bij de loting heb ik gezegd dat we het duel met AA Gent niet licht mogen opnemen", vertelt coach Dieter Hecking.

  "België, nummer één op de FIFA-ranking, is niet langer een klein voetballand. Belgische spelers laten wereldwijd van zich spreken. Wij hebben vorig seizoen zeer veel succes gehad met Belgische spelers."

  "Het is ook bij ons geweten dat de trainer van AA Gent alles uit zijn ploeg kan halen. We beseffen dat we twee goede wedstrijden zullen moeten spelen om de kwartfinales te bereiken", zegt Hecking, die woensdag Koen Casteels onder de lat zet. Eerste doelman Benaglio ligt in de lappenmand.

  "Koen kijkt heel erg uit naar de wedstrijd. Met hem in doel verloren we dit seizoen nog niet. Het geeft het team een goed gevoel dat we een zeer goede tweede doelman hebben. Ik hoop voor hem dat hij een goede match afwerkt, ook met het oog op de nationale ploeg."

  Dante: "Blij om weer in België te zijn"

  Morgen duikt ook een oude bekende op in Gent. De Braziliaanse verdediger Bonfim Dante (32) lijkt op een basisplaats te kunnen rekenen. Zijn landgenoot Naldo is geschorst.

  "Ik ben heel erg blij om weer in België te zijn", vertelt Dante. "Toen ik nog de kleuren van Charleroi (2006-2007) en Standard (2007-2009) verdedigde, had ik nooit gedacht dat Gent zo succesvol zou worden."

  "Club Brugge, Standard en Anderlecht zwaaiden de plak. Zo zie je maar hoe snel het kan gaan in het voetbal. Maar Gent heeft dit absoluut verdiend", vindt Dante, die in zijn carrière al 33 Champions League-matchen gespeeld heeft.

  Volgt woensdag nummer 34? Die kans is groot. Zijn landgenoot Naldo is immers geschorst.

  Dante: "Bij het horen van de Champions League-hymne krijg ik nog steeds een warm gevoel van binnen. We moeten morgen 100 procent geconcentreerd zijn en alles geven. Wij willen doorstoten."