• home
 • video
 • pas verschenen

  Sir Bobby Charlton krijgt eigen tribune op Old Trafford

  United-coach Louis van Gaal (l) en levende legende Sir Bobby Charlton (r).

  Manchester United houdt van clublegendes. Na de legendarische coach Sir Alex Ferguson krijgt ook oud-speler Sir Bobby Charlton (78) zijn eigen tribune. Begin april wordt de South Stand van Old Trafford omgedoopt tot de Sir Bobby Charlton Stand.

  Sir Bobby Charlton speelde bijna zijn hele carrière voor Manchester United. In 758 wedstrijden maakte de aanvaller 249 doelpunten.

  De nieuwe tribunenaam wordt op 2 april, voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen Everton, officieel bekendgemaakt in aanwezigheid van "enkele belangrijke figuren uit het leven van Bobby en uit de voetbalwereld".

  Manchester United wil zo het debuut van de 78-jarige Charlton voor de club, bijna 60 jaar geleden (6 oktober 1956), in herinnering brengen.