• home
 • video
 • pas verschenen

  Degryse: "Aurier heeft eerst aan die waterpijp gezeten"

  Frankrijk staat in rep en roer door een bijzonder "interview" met PSG-speler Serge Aurier. De Ivoriaan viel er zijn ploegmaats en trainer aan en lijkt op weg naar de exit bij de Franse club. In Extra Time werd het bijzondere tafereel besproken. "Hij was een van de allerbeste spelers bij PSG", klonk het aan de tafel van Frank Raes.

  Serge Aurier liet zich afgelopen weekend volledig gaan tijdens een "interview" met zijn volgers op Periscope. Ploegmaats Ibrahimovic en Di Maria, trainer Laurent Blanc: iedereen werd door Aurier door het slijk gehaald.

  "Hij is weg van de wereld, dat zie je toch", vertelde Marc Degryse gisteren in Extra Time na het bekijken van het filmpje van Aurier. "Hij is niet echt bij bewustzijn. Hij heeft eerst aan die pijp gezeten."

  "L'Equipe schreef er vandaag (maandag, red) vijf bladzijden over", vult Peter Vandenbempt aan. "Aurier is uit de kern gezet, maar een ontslag is een probleem, want PSG heeft twee jaar geleden 12 miljoen euro voor hem betaald. En hij was ook een van de allerbeste spelers."

  Ondanks de heerschappij in eigen land is niet alles rozengeur en maneschijn bij PSG. "Er is onlangs een vergadering geweest met enkele belangrijke spelers en de technische staf, want de discipline moest aangescherpt worden", legt Vandenbempt uit.

  "Er is een incident geweest met Edinson Cavani, die één dag vroeger dan de andere spelers met vakantie was vertrokken tijdens de kerstperiode. Dat is heel slecht gevallen. Blijkbaar werden de trainingsafspraken ook niet opgevolgd. Alles is nu met 5 minuten vervroegd: de trainingen beginnen om 10.55u."

  Ook Van der Elst deed het: "Had er na 10 minuten al spijt van"

  Een speler die zijn trainer openlijk aanvalt, het gebeurt niet elke dag. Maar in 1986 liet ook Franky Van der Elst zich stevig gaan. "Hij weet het niet meer. Hij wordt oud", vertelde Van der Elst op het WK in Mexico over bondscoach Guy Thys.

  "Jan Ceulemans heeft toen moeten bemiddelen", vertelde Van der Elst gisteren in Extra Time over het interview. "Ik had er tien minuten later al spijt van."

  "Maar ik zie het dagelijks bij mijn spelers. Elke week moet je keuzes maken en moet je spelers ontgoochelen", zegt de trainer van Roeselare. "Ik vind dat een beetje verschrikkelijk."

  VIDEO: Extra Time over het incident met Aurier

  VIDEO: Extra Time over het interview van Van der Elst in 1986