• home
 • video
 • pas verschenen

  Daviscupteam hoopt stiekem op deelname van geblesseerde Darcis

  Darcis is op de sukkel met zijn pols.

  Steve Darcis (polsblessure) heeft nog niet officieel afgezegd voor het Daviscupduel tegen Kroatië. "Steve betekent zoveel voor het team dat we hem nog wat tijd geven om te beslissen", legt kapitein Johan Van Herck uit.

  Na het Daviscupsprookje onderging Steve Darcis (31) in december een operatie aan zijn pols. Maar op het toernooi van Rotterdam voelde hij vorige week opnieuw pijnscheuten in zijn pols. Onze landgenoot moest verstek laten gaan voor de tweede kwalificatieronde. 

  Sindsdien stond Darcis niet meer op een tennisveld. "Zolang hij me niet opbelt om te zeggen dat hij niet kan spelen, ga ik ervan uit dat Darcis deel uitmaakt van het kwartet waarmee we tegen Kroatië spelen", zegt Daviscupcoach Johan Van Herck.

  "Steve betekent zoveel voor het team dat we hem nog wat tijd geven om te beslissen."

  De Belgische Daviscupploeg neemt het van vier tot zes maart op tegen Kroatië in de eerste ronde van de Daviscup. De ontmoeting vindt plaats in Luik, waar er voor iedere dag 3.000 tickets beschikbaar zijn.

  "In november waren heel veel mensen teleurgesteld omdat ze geen ticket hadden kunnen bemachtigen voor de finale in Gent", zegt Van Herck.

  "Voor de ontmoeting met Kroatië zijn er nog veel tickets over. We zullen de steun van het publiek nodig hebben tegen een ambitieuze tegenstander. Op Karlovic na zakt Kroatië naar Luik af met zijn sterkste opstelling. Dus ook met Cilic, de nummer twaalf van de wereld."