• home
 • video
 • pas verschenen

  Cavendish en Wiggins vormen een koppel op het WK piste

  Cavendish hoopt aan de zijde van Wiggins te schitteren.

  Mark Cavendish en Bradley Wiggins verdedigen de Britse kleuren op de ploegkoers tijdens het WK op de piste, van 2 tot 6 maart in Londen. "Onze WK-selectie leunt dicht aan bij onze olympische kern", meldt de Britse wielerbond.

  Mark Cavendish heeft de Spelen in Rio de Janeiro dit jaar met stip aangeduid in zijn agenda. De Brit reed vorig jaar al enkele keren met Sir Bradley Wiggins op de piste en zal dat ook tijdens het komende WK doen.

  Cavendish en Wiggins moeten op de piste in Londen het koningskoppel van de ploegkoers worden. Het duo veroverde in 2008 de wereldtitel ploegkoers in Manchester, maar eindigde op de Spelen in Peking slechts 8e.

  "Het wordt mijn debuut op de olympische piste van Londen", laat Cavendish weten. De sprinter zal ook de omnium voor zijn rekening nemen, terwijl Wiggins ook op de ploegenachtervolging mikt.

  Reactie van Cavendish: